تعیین ۶ محل برای ذبح دامهای نذری حسینیه اعظم زنجان/ ۲۸ اکییپ نظارت شرعی و بهداشتی را برعهده دارند/ از کشتار دام سنگین در مسیر دسته عزاداری خودداری شود
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان زنجان از تعیین ۶ محل برای ذبح دامهای نذری حسینیه اعظم زنجان خبر داد.
محمدباقر حاج کاظمی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با بیان اینکه در بحث ذبح دامها چند نکته باید رعایت شود، اظهار کرد: نخستین نکته در بحث خرید است یعنی باید دام سالم شود که ما برای این موضع در میدان احشام نیروهایی را استقرار دادیم که به خریداران کمک میکنند.
وی با بیان اینکه در مناطق مشخص شده توسط حسینیه و زینبیه نیز همکاران ما برای راهنمایی حضور دارند، افزود: در بحث ذبح نیز بهترین حالت با توجه به وجود بیماریهای مشترک بین دام و انسان این است که حدالامکان به صورت نیابتی انجام شود که در چند سال گذشته این موضوع جاافتاده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه افراد نذرهای خود را به صورت نیابتی به هیئت امنای حسینیه، زینبیه و دیگر هیئتها واگذار کنند، بیان کرد: یعنی این هیئتها و حسینیهها به نیابت از افراد دامی را خریداری، ذبح کرده و قطعه بندی میکنند تا در بین مردم پخش شود.
وی با اعلام اینکه کشتارگاهها در این صورت کاملا بهداشتی اقدام به کشتار میکنند، گفت: برای رعایت بهداشت محیط و گوشت و بهداشت شهروندان توصیه اکید ما این است که کشتارها به صورت نیابتی انجام شود.
حاج کاظمی با بیان اینکه هیئت امنای حسینیه و زینبیه نیز اقبال بیشتری به این روش نیابتی نشان میدهند، خاطرنشان کرد: یکسری از افراد اصرار دارند که در مسیر دستههای عزاداری این کار را انجام دهند، برای این دسته از افراد توصیه میکنیم در محلهای مشخص شده این کار را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه ۶ محل برای کشتار دامها در دسته عزاداری حسینیه اعظم پیشبنی شده است، بیان کرد: جنوب حسینیه خیابان خیام، خیابان فردوسی، سبزهمیدان، چهار راه انقلاب، چهار راه صدر جهان و روبروی پارکینگ امامزاده سیدابراهیم(ع) این ۶ نقطه تعیین شده هستند که ناظران بهداشتی و شرعی ما در این محلها حضور دارند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان زنجان اظهار کرد: یکسری از این دامهای ذبحها توسط کامیونهایی به کشتارگاهها منتقل میشوند که کیفیت حالت نیابتی را ندارند اما در کشتارگاه نیز همکاران ما حضور داشته و بر تمامی مراحل نظارت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه دامهای بزرگ در مسیر دسته عزاداری کشتار نشود، گفت: انتقال این دامها مشکل بوده و از طرفی امکان دارد بر اثر فعالیتها دام در حین ذبح مشکلاتی نیز برای عزاداران ایجاد شود.
حاجکاظمی ابراز کرد: عدهای هستند که خودشان ذبح را در منزل و یا در مسیرهای مختلف انجام میدهند که نیاز است موارد بهداشتی به صورت کامل رعایت شود، در صورت مشاهده کنه بر روی دام به هیچ وجه تماسی صورت نگیرد و اگر گزشی نیز اتفاق افتاد فورا به مرکز بهداشت مراجعه کنند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در هنگام کشتار از دستکش استفاده شود، گفت: خون بر زمین ریخته شده به کانالها و جوی آب هدایت نشود بلکه به چاهها و فاضلاب شهری هدایت کنند.
وی بیان کرد: در بحث گوشت نیز وقتی پوست کنی انجام شد در صورت امکان دام را چهار شقه کرده و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و بعد از آن قطعه بندی انجام شود.
حاجکاظمی با بیان اینکه ۲۴ ساعت ماندگاری در سرما باید رعایت شود، افزود: تمامی این توصیه ها در جهت سلامتی مردم است.
وی با اشاره به اینکه همکاران ما در ادارات دامپزشکی آماده همکاری با مردم هستند، اظهار کرد: شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای پاسخگویی به مردم در نظر گرفته شده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه برای این دستههای عزاداری ۲۸ اکیپ را در نظر گرفتهایم، عنوان کرد: بیش از ۶۵ نفر نیز اعم از ناظران شرعی و بهداشتی برای این مراسمات تعیین شدهاند، البته ما از بازنشستگان اداره نیز کمک میگیریم.
//س
انتهای خبر/