مسیریابی زندگی با تعالیم اهل بیت (ع)
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ هر سالی که ماه محرم آغاز میشود همه مسلمانان شوق خاصی برای عزاداری امام حسین (ع) و اهل بیت ایشان دارند. عزاداری برای اباعبدالله (ع) یک عزاداری معمولی نیست، بلکه تبدیل به فرهنگ فراگیر شده است.
بیشتر بخوانید
وقتی تبدیل به فرهنگ شد، دیگر زمان و مکان نمیشناسد، پوشیدن لباس عزا و سیاه پوش کردن کوچه و خیابانها و مساجد آغاز میشود. در برخی از مراسمات نیز به وفور مشاهده شده است که بعضي مداحان به شعور ديني جوانان توهين ميکنند، مداحان در اوج احساسات مردم کلمات و جملاتي را بيان میکنند که شايسته نيست.
هر فردی به نوعی با ارادت و علاقهای که به امام حسین (ع) دارد از جان و دل در این راه خدمت میکند، مناسبتهای ویژه آن از جمله تاسوعا، عاشورا و اربعین امام حسین (ع) حاوی مراسم و آئینهای مذهبی ویژهای است که به عنوان نماد فکری و فرهنگی شیعیان در سراسر جهان از جمله ایران شناخته میشود، آئینهایی که اکثرا علاوه بر بعد معنوی، دارای جذابیتها و زیباییهای انسانی است.
برقراری ارتباط عاطفی بین جوانان و ائمه (ع) آنان را از لغزشها و آسیبها حفظ میکند و با بهرهگیری از تعالیم اهل بیت (ع) میتوانند مسیر صحیح زندگی را انتخاب کنند. در این میان امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا در حفظ کردن نسل جوان از انواع مختلف آسیبها از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. جوانان و نسل جوان به طور کلی آرمانگرا و قهرمان دوست هستند و به هر کس که علاقمند شوند، او را الگوی خود قرار میدهند و سعی میکنند رفتار، گفتار و زندگی او را سرمشق خود قرار دهند.
راه دادن برخي بیاخلاقیها و بداخلاقیها به مجالس دينی و مذهبی درست نيست. دين اسلام مجموعهاي از احكام، اخلاق و عقايد است و كسي كه به نام دين و ائمه در مجالس مداحي ميكند بايد اخلاق را رعايت كند و از بیحرمتي كردن به برخي افراد خودداری كند و حرمت مجالس را نگه دارد. صيانت از دين وظيفه همه مسلمانان است و با فحاشي و توهين به افراد نميشود از دين صيانت كرد.
مداحاني كه در مراسم مختلف شروع به فحاشي ميكنند افراد خاصي هستند كه حرمت مراسم را نيز نگه نميدارند، مداح بايد كار خودش را انجام بدهد و واعظ هم بايد كار خودش را بكند و وارد مباحث سياسي نشوند زيرا سياسي حرف زدن در مراسم محرم و صفر باعث ميشود ذهن مردم منحرف شده و از دين زده شوند و به جاي اينكه جوانان جذب مجالس ائمه شوند، از آنها روي برگردانند.
زیباییهای این مناسبتها در برگرفتن آحاد جامعه فارغ از جنسیت و طبقه اجتماعی و سن و گرایش سیاسی و غیره، مدیریت مردمی و خودجوش و داوطلبانه، احترام به پیشکسوتان و بزرگترها، اطعام و پذیرایی از همه، نظم و قاعدهمندی، لباس و پوشش تیره، زیباسازی اماکن عزاداری، راهپیمایی چندین میلیونی اربعین، دایر کردن هزاران موکب مردمی و خدمتگزاری رایگان شیعیان عراقی اعم از بچه و جوان و پیر تا زن و مرد از زائرین اربعین حسینی و غیره، همگی از جاذبههای مراسم عزاداری محرم و آئینهای آن است.
برگزاری این مراسمات باعث میشود نه تنها تمامی شیعیان در طول زندگی خود، خاطره و حس زیبای شرکت در مراسم و مجالس حضرت اباعبدالله (ع) را تجربه کرده باشند، بلکه تعدادی از غیر شیعیان و غیر مسلمانان نیز انگیزه و علاقه بالایی برای حضور در مجالس و مراسم امام حسین (ع) و همراهی با عزاداران و خوردن نذری به نیت برکت را داشته باشند.
انتهای خبر/