logo
امروز : چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۷
[ شناسه خبر : ۳۹۰۴۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
یادداشت؛

ایرانیان قوم‌گرا نیستند

ایرانیان-قوم‌گرا-نیستند
تمام اقوام ایرانی با وحدت کامل کنار هم زندگی می‌کنند و قوم‌گرایی بین هیچ کدام مطرح نیست بنابراین نباید با به کار بردن واژه‌های نامناسب کام مردم را بعد از انتخابات تلخ کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ کشور ایران به دلیل موقعیت ژئوپلتیک، از همان سپیده دم تاریخ، محل آمد و شد اقوام و تیره‌های مختلف انسانی بوده است.

بیشتر بخوانید

 در واقع، پل ارتباطی بین مشرق زمین و مغرب زمین محسوب می‌شود از این‌رو حضور قومیت‌های مختلف از ترک، فارس، بلوچ، عرب، ترکمن، گیلک، مازنی گرفته تا کرد و لر، ایران را به رنگین‌کمانی زیبا از اقوام ایرانی تبدیل کرده است که با اتحاد و وحدت در کنار هم هستند.

با وجود تنوع قومیتی، در سایه وحدت و همدلی، کنار یکدیگر زندگی کرده و در عرصه‌های مختلف از جمله، جنگ و انتخابات، همواره حضور حداکثری داشته‌اند.

گرچه جنبه‌های مثبت وجود قومیت‌های مختلف بر همه روشن است با این وجود گاهی نخبگان سیاسی به ویژه برخی از دارندگان رسانه‌های ارتباط جمعی ناراحتی‌های انتخاباتی خویش را در قالب پرداختن به مباحث خطرناکی همچون قومیت‌طلبی طرح می‌کنند.

که این بزرگواران باید ضمن پرهیز از دامن زدن به مسئله قومیت، عنصر وحدت را در بین مردم جای جای ایران، پررنگ‌تر کرده است.

باید در نظر داشت که انتخابات مهم‌ترین دستاورد سیاسی کشور به شمار می‌رود و رأی هر ایرانی مانند تیری در قلب دشمن است.

در همین انتخابات هشتم و پانزدهم تیر ماه سال جاری که منجر به انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به‌عنوان چهاردهمین رئيس جمهور کشورمان تعیین شد.

شاهد غلبه در عرصه ملی‌گرایی بر قوم‌گرایی بوده‌ايم و مردم رأی‌ دهنده به ایشان، مهم‌ترین خصوصیات اخلاقی و عملکردی وی در تمام سنوات پیشین را صداقت، صراحت، تسلط بر مباحث دینی، بهره‌گیری از مضامین نهج‌البلاغه در سخنرانی‌ها برشمرده و ولایت‌مداری و پای‌بندی به شعارهای انقلاب نظیر ساده‌زیستی، مردم‌داری و با تقوا بودن ایشان را مورد تاکید قرار داده و ملاکی برای گزینش ایشان در انتخابات دانستند.

باعث تأسف خواهد بود اگر عده‌ای ندانسته و صرفاً از روی تعصب ناشی از رقابت انتخاباتی، با زیر سوال بردن گفتمان سیاسی رئیس جمهور منتخب، ضمن تضعیف جنبه مردم‌سالاری انتخابات، رأی‌ قومیتی تنها سه استان را عاملی برای پیروزی انتخاباتی وی قلمداد کرده و حتی برخی این قول پزشکیان مبنی بر سهیم کردن نخبگان اقوام و مذاهب در اداره امور مهم و حل مشکلات شاخص کشور را هم معطوف به تمایلات تجزیه‌طلبانه او دانسته‌اند که مایه تأسف است.

این معدود ارزیابی‌های تند نشان می‌دهد که این افراد ایران را از آن همه ایرانیان نمی‌دانند و اعتماد به دلیل تشابهات فرهنگی به یک فرد را با قوم‌گرایی نسبت می‌دهند و اشتباهی که یا از سر ناآگاهی بوده یا به دلیل قوم‌گرایی خود این افراد رخ داده است.

جالب آنکه مسعود پزشکیان در استان‌های غیرآذری مانند سیستان و بلوچستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، لرستان، گیلان و... هم موفق شده بیشترین رأی‌ اعتماد را از مردم بگیرد.

مشخص نیست پاسخ معدود بداخلاقان سیاسی به این آمار چه خواهد بود؟ آن‌ها که می‌گویند آرای پزشکیان و جلیلی در تمامی استان‌ها به جز همین چهار استان نزدیک به هم بوده است،‌ باید به این سوال پاسخ دهند که در شرایطی انباشت نارضایتی مردم از نحوه مدیریت اقتصادی و نظارت بر قیمت‌ها در تصمیم‌ آن‌ها برای عدم مشارکت در انتخابات مانند آنچه در دو سه انتخابات اخیر هم رخ داده است جلب اعتماد است که وی را پای صندوق‌های رأی‌ بکشاند به شدت سخت و البته نیازمند مؤلفه‌ای فراتر از زبان و قومیت است.

در هر صورت خود مسعود پزشکیان به بهترین نحوی پاسخ این نوع از بداخلاقی‌های انتخاباتی را داده و در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما در برنامه بدون تعارف (شبکه دوم سیما)، در پاسخ به این سوال که آیا قومیت‌گرا هستید، گفته بود: «اگر بودم نمی‌گفتم ایران برای همه، تا پای مرگ در جبهه نمی‌جنگیدم، نمی‌گفتم به حرف همه باید گوش دهیم».

با این حال امیدوارم که تمامی جناح‌های سیاسی و به ویژه نخبگان و فعالان حوزه رسانه و فضای مجازی عنایت داشته باشند که انتخابات دیگر تمام شده و موسم همدلی برای کمک به رشد و توسعه ایران اسلامی فرا رسیدن است.

رئيس جمهور منتخب با عبور از فیلتر بررسی صلاحیت‌های شورای محترم نگهبان و اخذ اکثریت آرای مردم، به‌عنوان چهاردهمین رئیس جمهور شناخته شده‌اند و بلافاصله نیز مورد دعوت رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و با ایشان دیدار داشته و سلامت انتخابات نیز از طرف شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفته است.

پس جای هیچ حرف و حدیثی باقی نمی‌ماند و اميدواريم به‌زودی شاهد برگزاری مراسم تحلیف در حضور رهبر معظم انقلاب نیز خواهیم بود.

آهنگ همدلی ساز کنیم که هر رأی‌ داده شده به جلیلی و پزشکیان، در واقع تأییدی بوده بر حقانیت مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی است و کام خود و مردم ایران را با عبارات اختلاف افکن تلخ نکنیم.

سید قاسم موسوی

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر