لزوم شناخت توانمندیهای استان در حوزه آیتی
به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری زنجان، محسن افشارچی در جمع فعالان بخش آیتی استان زنجان که در محل جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد با اشاره به اینکه جیدیپی استان در بخش صنعت، معدن، کشاورزی بهخصوص بهرهوری و سرمایهگذاری رشدی داشته که در سالهای آینده خود را نشان خواهد داد، اظهار کرد: در بخش خدمات هنوز کار داریم و خوب عمل نشده است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه در بخش خدمات و فناوری با انرژی کمتر آورده و رشد اقتصادی بیشتری میتوان داشت، افزود: پیشنیاز پیشرفت این اکوسیستم برآورد توان شرکت و استارتآپها و شناسایی نقاط قوت و مزیت نسبی آنها است.
استاندار زنجان با بیان اینکه باید بدانیم در چه حوزههایی توانمندی داریم، ادامه داد: متنوعسازی اکوسیستمها با رویکرد نیازمحور و مسئلهمحور، تقویت اکوسیستمهای موجود با رویکرد ارتقای زیرساختی رگولاتوری و میانجیگری و همچنین متنوعسازی اکوسیستم با رویکرد فناورانه و آیندهمحور از جمله مسائلی است که باید بدان توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت به عنوان تسهیلگر و میانجیگر است و در حوزه فناوری و اطلاعات ما باید نگاه به آینده داشته باشیم، تشریح کرد: ابتدا یک تعیین تکلیف از زیرساختها کنید و سپس توانمندیها در هر حوزه ببینیم.
وی با اشاره به استخراج نظام مسائل استان و کشور در بخش دولتی (زیرساختها سرویس و نرمافزارها) و شرکتهایدولتی (اتوماسیون کارکردی و بهرهوری)، بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور بهرهوری است الان به طور مثال در کشاورزی ۹۰ درصد آب مصرف میشود و هیچ حساب و کتابی در این حوزه ندارد. در استان این توانایی وجود دارد که به طریق اینترنت اشیا، هوشمصنوعی و در کلیت علم آیتی و فناوری بتوان متوجه شد این حجم مصرفی آب یا چاه بر مبنای انرژی مصرفی چقدر است.
استاندار زنجان با بیان اینکه این توانایی را در حوزه آیتی و فناوری در جوانان استان زنجان شاهد هستیم، افزود: نرمافزارهای خوبی میتوان در بخشهای گردشگری، شهر هوشمند، بهداشت و سلامت، حمل و نقل، کارخانجات، خدمات، تجارت ساخت.
وی با اشاره به متنوعسازی اکوسیستم با رویکرد فناورانه و آیندهمحور، ادامه داد: این به معنی ترغیب ایدهپردازی مرز دانش ناظر بر سالهای آینده و تکنولوژیهای نوظهور است.
استاندار زنجان ایجاد تامین نظام مالی و پشتیبانی با کمک بخش خصوصی، تعاملات با شرکتهای بزرگ و پیشگام، ایجاد انکوباتورهای اقتصاد دیجیتال خصوصی را از جمله مواردی برای تقویت اکوسیستم حال حاضر با رویکرد میانجیگری دانست.
وی با اشاره به زیرساخت ارتباطی، ذخیرهسازی و محاسباتی در رابطه با تقویت اکوسیستم موجود با رویکرد رگولاتوری، خاطرنشان کرد: تسهیل فرایندهای کسب مجوزهای قانونی و ایجاد نظام تامین مالی استانی دو مورد از مسائلی هستند که اینجا میتوان مطرح کرد، البته که در تامین کمک مالی، استان و صندوق نوآوری اقدامات خوبی انجام داده و برخی از شرکتها از این مزایا بهرهمند شدهاند.
انتهای خبر/