پروژه مسکنهای معیشتمحور در ابهر کلید خورد
به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» طبق فرموده امام خمینی (ره)؛ «مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهی استفاده کنند و همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسی در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مسئله مهم چارهای بیندیشد و بر همه مردم است که در این مورد همکاری کنند و در این طرح به هیچ وجه پولی در برابر خرید زمین پرداخت نشود. من امیدوارم همه کسانی که زمینهای وسیعی در اختیار دارند به این امر مهم اسلامی انسانی کمک کنند و زمینها را در مناطق مرغوب قابل سکونت در اختیار این طرح بگذارند».
بیشتر بخوانید
رهبر معظم انقلاب نیز در این خصوص میفرمایند: «اگر بخواهیم به مسائل عمومی نظام جمهوری اسلامی با یک اولویتبندی نگاه کنیم، شاید بشود گفت که مسأله زمین و حل صحیح آن در ردیف اول قرار میگیرد».
بنابراین با توجه به وسعت زیاد کشور ما هیچگونه محدودیتی برای اعطای زمین به مردم نداریم، طبق نتایج تحقیقات ۱۵ درصد مساحت کشور قابل سکونت و طبق محاسبات، اگر به هر یک از ۲۵ میلیون خانوار ایرانی هزار متر زمین اختصاص داده شود، تنها ۲ درصد از مساحت کشور را شامل میشود.
طبق قوانینی موجود در این خصوص از جمله قانون جهش تولید مسکن ماده ۹، قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن ماده ۶ و ۷، دولت موظف است که اراضی ملی مورد نیاز تأمین مسکن را فراهم کند.
با توجه به اینکه یکی از دغدغههای مهم مردم داشتن مسکن است و مسکن نیز در حفظ کیان خانواده مؤثر است، الگوی ساخت واحدهای مسکونی منطبق بر زیست شهر نوین مولد (مسکن معیشت محور) راهکار حل مشکل مسکن شهرستان ابهر است.
در خصوص این موضوع عباس طاهری مسئول قرارگاه جهادی شهدای ابهر، گفت: طبق تحقیقات و بررسیهای انجام شده در فاصله مناسبی از شهر ابهر چند هزار هکتار زمین کشاورزی دیم وجود دارد که کاملاً هموار بوده و زیرساختهایی نظیر برق و گاز نیز در آن محدوده مهیا بوده و بهترین موقعیت را برای اجرای طرح دارا است.
وی افزود: با توجه به عدم توانایی اکثر متقاضیان برای پرداخت اقساط طرح نهضت ملی مسکن پیشنهاد میکنیم که وامهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به این طرح اختصاص پیدا کند.
طاهری با بیان اینکه استفاده از ادوات و ماشینآلات و تجهیزات دولتی برای کاهش هزینههای ساخت و کسب درآمد برای تأمین بخشی از هزینههای زیرساخت میتوان از ادوات و ماشینآلات دولتی استفاده کرد، گفت: با ایجاد کارگاههای تولید مصالح ساختمانی نظیر تیرچه، بتن، یونولیت، در و پنجره، بلوک و... با توجه به حجم بالای نیاز پروژه و عدم توانایی کارگاههای موجود در شهر برای تأمین مصالح و به منظور کاهش محسوس هزینههای ساخت، نیازمند ایجاد کارگاههایی برای تأمین نیاز پروژه هستیم، که این کارگاهها علاوه بر تأمین مصالح مورد نیاز میتوانند درآمدزا بوده و منبع مالی مناسبی برای تأمین بخشی از هزینههای زیرساخت نیز باشند.
وی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات و تجربیات قرارگاه جهادی شهدای ابهر در خصوص ساخت مسکن، بهترین و مناسبترین روش ساخت شناژ قائم (نیمهاسکلت) است، زیرا نسبت به روشهای دیگر مقاومتر، ارزانتر و سریعتر بوده و در برابر سروصدا، گرما و سرما عایق مناسبی است که از جهت امکان مشارکت متقاضیان در ساخت و کاهش هزینهها بسیار حائز اهمیت است، همچنین مصالح مورد نیاز این روش ساخت در همه جای کشور به راحتی در دسترس است.
این جهادگر ابهری تصریح کرد: با توجه به اینکه همه یا بخش اعظم زمین پروژهها در کشور در اختیار دولت است، لذا دولت میتواند با فروش درصدی از این زمینها به دهکهای بالایی، هزینه اجرای زیرساختها، طرحهای گردشگری و درآمدزا و مسکن محرومین را به راحتی تأمین کند. که تاثیر محسوسی روی کاهش فاصله طبقاتی هم خواهد داشت.
وی در پایان اذعان کرد: متخصصین بخش مسکن و عمران و اشتغالزایی قرارگاه جهادی شهدای ابهر با توجه به درخواست و تمایل متقاضیان به عنوان پشتیبان و تسهیلگر در کنار مردم خواهند بود و در تمام مراحل ساخت ، تأمین و تولید مصالح، تأمین استادکاران و چگونگی کسب درآمد از حیاط وسیع این خانهها، آموزشدهنده، کمک و راهنما خواهند بود.
احمد ذوالقدر فرماندار ابهر در خصوص این موضوع گفت: مجوز این طرح با پیگیریهای فرمانداری اخذ شده و یک کارگروه که شامل اداره راه و شهرسازی شهرستان، اعضاء قرار جهادی شهدا و بنیاد مسکن جهت پیگیری این پروژه تشکیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه زمانی که کار به صورت جهادی انجام شود موفق خواهد بود، گفت: در این طرح شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است نیز محقق خواهد شد و زمانی که مردم در این کار مشارکت داشته باشند به طور قطع هزینهها نیز کاهش پیدا میکند و مشارکت جوانان در پیشرفت و موفقیت این پروژهها شکی نیست.
ذوالقدر با بیان اینکه متأسفانه ساخت خانههای آپارتمانی در حال افزایش هستند، گفت: مسکن مهر نیز از این الگو پیروی میکند، اما ۹۰ درصد خانهها در کشورهای غربی با الگوی اسلامی و یک طبقه ساخته میشود و ما نیز باید مسکنهای اسلامی را در کشور بسازیم.
انتهای خبر/