logo
امروز : یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۲:۱۵
[ شناسه خبر : ۳۶۹۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
وقتی ارادت را پایانی نیست؛

ابتکار زنجانی ها بین المللی شد/ تبلور جشنواره شکوه شکیبایی زنجان در جهان

ابتکار-زنجانی-ها-بین-المللی-شد-تبلور-جشنواره-شکوه-شکیبایی-زنجان-در-جهان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت:جشنواره شکوه شکیبایی که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به صورت ملی از سال 93 برگزار می شد، امسال بین المللی می شود.

ناصر مقدم در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; ، اظهار داشت: جشنواره شکوه شکیبایی با برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری به صورت بین‌المللی برگزار می شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره در سال آینده همزمان به صورت ملی و بین‌المللی برگزار می شود،ادامه داد: بخش ملی در استان زنجان و بخش بین المللی در تهران برگزار می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه جشنواره ملی شکوه شکیبایی از سال ٩٣ همزمان با تولد حضرت زینب(س) با ابتکار این اداره کل در زنجان برگزار آغاز به کار کرده است،تصریح کرد: پیشنهاد برگزاری این جشنواره در سطح بین‌المللی نیز سال گذشته مطرح شد.

مقدم با بیان اینکه با اقدامات انجام شده، معاونت قرآن و عترت وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری جشنواره حضرت زینب(س) به دو صورت ملی و بین‌المللی موافقت کرده است، افزود: موضوعات در چهارمین جشنواره شکوه شکیبایی که دی ماه امسال در زنجان برگزار می‌شود،افزایش یافته است.

 وی گفت: تا سال گذشته این جشنواره در چهار بخش شعر، داستان، دلنوشته و مقاله برگزار می‌شد که امسال با اضافه شدن بخش‌های هنری از جمله تجسمی و طراحی اپلیکیشن به آن، موضوعات جشنواره گسترده‌تر می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه گزارشی از روند سه دوره جشنواره ملی شکوه شکیبایی در زنجان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شده است،خاطرنشان کرد: جشنواره شکوه شکیبایی به دنبال معرفی ابعاد شخصیتی حضرت زینب(س) به جهان اسلام و سایر ادیان بوده و در مرحله بعد به دنبال معرفی این حضرت به عنوان الگو در جامعه است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه این حرکت از سه سال پیش آغاز شده و هر چه که پیش می‌رود باید شاهد آثار عملی آن در جامعه باشیم،خاطرنشان کرد: باید آنچه که از ابعاد شخصیتی آن حضرت برای جامعه زنان مفید است؛ همچون دفاع وی از حق در برابر باطل و سخنوری ایشان را شناسایی کرده و به مردم معرفی کنیم.

مقدم بیان داشت: همچنین جلسه شورای سیاست‌گذاری چهارمین جشنواره ملی شکوه شکیبایی برگزار و پیشنهاد اضافه شدن بخش هنری به این جشنواره مورد موافقت اعضا قرار گرفت.

وی گفت: این جشنواره هر سال همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) در بخش‌های شعر، مقاله و دلنوشته برگزار می‌شود که امسال بنا داریم بخش‌های هنری از جمله خوشنویسی و هنرهای تجسمی را نیز به این جشنواره اضافه کنیم.

این مسئول وی با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین دوره برگزرای این جشنواره و ارسال پیام در دو دوره بعد از آن، ادامه داد: سال گذشته آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز برای مراسم افتتاحیه پیام دادند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان بر ضرورت برگزاری این جشنواره تاکید کرد و افزود: از اولین سال برگزاری جشنواره بر برگزاری آن به صورت بین‌المللی اصرار داشتیم ولی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم برای اسکان مهمانان بین‌المللی در استان، این موضوع مسکوت ماند تا اینکه ، طی جلسه‌ای که در وزارت‌خانه برگزار شد، تصمیم بر برگزاری بخش بین‌المللی آن در سال ٩٧ گرفته شد.

وی از مشارکت امام جمعه زنجان و نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و زینبیه اعظم در این برنامه خبر داد و افزود: امسال نیز همچون سال‌های گذشته، چاپ کتاب آثار منتخب جشنواره، نمایش کتاب‌های منتشر شده در مورد حضرت زینب و برنامه مشاعره که مورد استقبال مردم بود، برگزار می‌شود.

*زندگینامه حضرت زینب (س)

حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده، و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.

نام، لقب و كنیه آن حضرت: نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ...

پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها مىباشد.

همسر گرامى آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابیطالب، بود. در كتاب اعلام الورى براى آن بانوى بزرگوار سه پسر به نامهاى على، عون، و جعفر و یك دختر به نام ام كلثوم ذكر شده است.

در اهمیت هوش و ذكاوت آن بانوى بزرگوار همین بس كه خطبه طولانى و بلندى را كه حضرت صدیقه كبرى فاطمه زهرا صلوات اللّه و سلامه علیها در دفاع از حق امیرالمؤمنین علیهالسّلام و غصب فدك در حضور اصحاب پیغمبر اكرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ایراد فرمودند، حضرت زینب علیها السلام روایت فرموده است.

و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از آن حضرت روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر مىكند. چنانچه ابوالفرج اصفهانى در مقاتل مىنویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه سلام اللّه علیها را از حضرت زینب سلام اللّه علیها روایت كرده و مىگوید: حدثتنى عقیلتنا زینب بنت على علیهالسّلام..»

دقت كنیم كه حضرت زینب علیها السلام با اینكه دخترى خردسال (یعنى هفت ساله و یا كمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء كه محتوى معارف اسلامى و فسلفه احكام و مطالب زیادى است را با یك مرتبه شنیدن حفظ كرده، و خود یكى از راویان این خطبه بلیغه و غراء مىباشد.اساور من ذهب .

وقتى كه زینب به سن ازدواج رسید، على براى او كسى را كه در شرافت‏خانوادگى‏شایستگى همسرى او را داشت ‏برگزید، خواستگاران فراوانى از جوانان محترم وثروتمند بنى‏هاشم و قریش براى زینب مى‏آمدند، ولى براى نوگل خاندان پیغمبر وبانوى خردمند بنى‏هاشم، عبدالله‏بن جعفر از همه شایسته ‏تر بود.

پدر عبدالله، جعفربن ابى‏طالب است كه ذوالجناحین (داراى دو بال) وابوالمساكین (پدر بینوایان) لقب یافت. جعفر، برادر تنى على و محبوب پیغمبر بود،ابوهریره در باره جعفر مى‏گوید:

پس از رسول خدا(ص)، بهتر از جعفربن ابى‏طالب كسى نبود.

حضرت زینب سلام الله علیها در شب یك شنبه 15 رجب سال 63 هجرى قمرى در ضمن سفرى كه به همراه همسر گرامیشان عبداللّه بن جعفر به شام رفته بودند، شهادت رسیده و بدن مطهر آن بانوى بزرگوار در همانجا دفن گردید.

و مزار ملكوتى آن حضرت اینك زیارتگاه عاشقان وارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السّلام است.//ن

 

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر

اوقات شرعی زنجان

  • اذان صبح : ۰۴:۴۵
  • طلوع آفتاب : ۰۶:۰۹
  • اذان ظهر : ۱۲:۰۶
  • غروب آفتاب : ۱۸:۰۳
  • اذان مغرب : ۱۸:۲۱
  • نیمه شب شرعی : ۲۳:۲۴