اجرای بازی بومی محلی غولیبانی در روز سیزده بدر در زنجان
حسین عباسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» با بیان اینکه «غولی بانی» یکی از مراسماتی است که پیشینیان طبق آداب و رسوم روز 13بدر در دامان طبیعت زنجان برگزار میکردند گفت: مهم ترین مراسم 13 بدر شخصیت «غولی بانی» است بسیار مراسم خوب است.
بیشتر بخوانید
وی گفت: «غولی بانی» یکی از مراسماتی است که پیشینیان طبق آداب و رسوم روز 13 بدر در دامان طبیعت زنجان برگزار میکردند.
پژوهشگر فرهنگ عامه تئاتر و تاریخ استان زنجان عنوان کرد: «غولی بانی» شخصی است که روز 13بدر لباسی مانند «لباس خرس» پوشیده و سرش را هم میپوشاند و یک چشم در پیشانی خود گذاشته، دور چشمهای خود روزنهای باز میکند تا از آن طریق اطراف خود را ببیند و سر تا پای این شخصیت شبیه «خرس» است.
عباسی گفت: غولی بانی آواز طنز آمیز میخواند و میگوید: «من هستم هیچ کس دیگر نیست زمستان نرفته زمستان هنوز هم هست» یک نفر طبل بان هم او را همراهی میکند و در این میان یک نفر هم زورنازنان به باغهای اطراف رفته تا نمایش مربوطه را اجرا کنند.
وی افزود: دسته غولی بانی پس از ورود به هر محلهای با آواز خوانی و دهل زنی مردم را به دور خود جمع میكردند تا مردم نظارهگر این نمایش باشند.
پژوهشگر فرهنگ عامه تئاتر و تاریخ استان زنجان تاکید کرد: رقص و بازی غولی بانی با موسیقی دهل زن آغاز شده و با تقلید حرکاتی از میمون، خرس، گرگ وسایر حیوانات موجبات شادی و مسرت بینندگان میشود
عباسی گفت: قبل از غروب آفتاب غولی بانی باید شهر را ترک کند اگر شهر را ترک نکند مردم او را با سنگ و کلوخ میزدند تا شهر را ترک کند در صورت عدم ترک شهر بیانگر این بود که سال جدید با نحسی آغاز خواهد شد.
وی تاکید کرد: دورچی هم پس از اتمام برنامه وظیفه ی جمع آوری كمكهای نقدی مردم را به عهده داشت.
انتهای خبر/