بيش از 90 درصد روستاهاي استان تحت پوشش گازطبیعی قرار ميگيرند/ گازرسانی به روستاهای صعبالعبور به روش طرحCNG انجام میشود
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با اشاره به گازرسانی به روستاهای صعبالعبور گفت: گازرسانی به روستاهای صعبالعبور به روش طرحCNG انجام میشود
سيدسعيد عسگريان در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به بهره مندي 100 درصد جمعيت شهري و 73 درصد جمعيت روستايي استان زنجان از نعمت گاز طبيعي اظهار کرد: امسال نیز گازرسانی به تعدادی از روستاها در دست اقدام است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در 4 ساله دولت تدبير و اميد گفت: تا پایان سال 91 و دولت دهم، تعداد روستاهاي بهره مند از گاز طبيعي، 188روستا بود که با بهره برداري از 244 روستا از آغاز دولت یازدهم تا هفته دولت امسال، اين تعداد به 432 روستا افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با تاكيد بر اهميت و جايگاه گاز طبيعي به عنوان سوختي پاك و در دسترس، بر توسعه گازرسانی با هدف توزیع برابر در همه شهرستان های استان تاكيد كرد و افزود: جمعيت روستايي بهره مند از 44 درصد در پايان دولت دهم، در حال حاضر به 73 درصد رسيده است كه از ميانگين كشوري بالاتر هستيم.
وي همچنين ابراز کرد: با عمليات بهره برداري از گازرساني به شهر نوربهار خدابنده در هفته دولت امسال، با گاز رساني به يك هزار و 56 خانوار اين شهر؛ كل 21 شهر استان؛ كه شامل 100 درصد جمعيت شهري استان زنجان مي شود از نعمت گاز طبيعي بهره مند شدند.
عسگریان در ادامه از برخورداري كل شهركهاي صنعتي شامل11 شهرک صنعتی، 2 ناحیه صنعتی در شهرستان های ایجرود و طارم و همچنین سه محور صنعتی ذاکر- بناب، روی و نورین از گاز طبیعی خبرداد.
وی بهره برداري از گازرساني به 54 روستاي استان در هفته دولت را از ديگر اقدامات انجام شده اعلام كرد و افزود: با گاز رساني به 11 روستاي شهرستان زنجان، 20 روستاي خدابنده، 12 روستاي ماهنشان، 2 روستاي ايجرود، 7 روستاي طارم و 2 روستاي شهرستان سلطانيه؛ جمعيتي معادل 8 هزار خانوار به شبكه گاز كشور متصل شدند.
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان همچنين به افتتاح 50 مجموعه تولیدی و مجتمع مسکونی در سطح استان و آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به 37 روستا اشاره كرد و افزود: در مجموع با افتتاح و آغاز عمليات اجرايي 142 طرح گاز رساني در هفته دولت امسال، بيش از 98 ميليارد تومان اعتبار؛ از محل اعتبارات شركت ملي گاز ايران، هزينه شده است.
وی با بیان اینکه گامهای موثری در اجرای طرح هاي گاز رسانی به شهرها و روستاهاي استان برداشته شده است بیان کرد: مصوبه سفر ریاست جمهور و هيئت دولت به استان مبني بر تسریع در اجرای گازرسانی به320 روستای بالای20 خانوار استان و رساندن جمعيت روستايي بهره مند به 90 درصد پيگیري و دريافت شده است.
عسگریان افزود: خوشبختانه با اقدامات انجام شده از محل منابع بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال93؛ از 320 روستا، 216 روستا با تحت پوشش قراردادن 27 هزار و 280 خانوار به بهره برداري رسيده و اقدامات لازم براي گاز رساني به 141 روستاي ديگر نيز در دست اجرا است.
وی افزود: با اقدامات انجام شده بيش از 90 درصد روستاهاي استان تحت پوشش قرار ميگيرند ولي در مورد تعدادي از روستاها كه به لحاظ صعب العبور بودن، تعداد كم خانوارها و به لحاظ اقتصادي، هزينه بسيار بالايي براي گاز رساني لازم دارند، از طرحCNG ، يا از سوختهاي ميان تقطير براي ارائه خدمات به اين روستاها استفاد میکنیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با بیان اينكه تعرفههاي گاز بهاي مصرفي مناطق سردسير مانند استان زنجان به صورت 5 ماهه سرد سال از 15آبان تا 15 فروردين و 7 ماهه گرم سال از 15 فروردین تا 15 آبان ماه محاسبه مي شود گفت: مصارف خانگي مشتركين به 12دامنه تقسيم مي شود كه در تعرفه اي كه 5 ماه سرد سال را شامل مي شود، قيمت هر متر مكعب گاز تا سقف 300 متر مكعب، از قرار قيمت 42 تومان محاسبه مي شود.
وی با اشاره به اينكه به ازاي هر100 متر مكعب اضافه مصرف؛ قيمت هر متر مكعب گاز 30 درصد اضافه خواهد شد، افزود: بدين ترتيب حداقل گاز بهاء به ازاي هر متر مكعب 42 تومان و حداكثر آن براي مشتركيني كه بيش از هزار و 300 متر مكعب در ماه گاز مصرف كنند، 483 تومان به ازاي مازاد گاز مصرفي است.
عسگریان با تاكيد بر اينكه در 7 ماهه گرم سال هم به دليل محدود شدن مصارف به پخت و پز و استفاده از آبگرمكن؛ نوع محاسبه فرق مي كند، ابراز کرد: در اين مدت زمان، قيمت هر متر مكعب گاز تا سقف 45 متر مكعب، از قرار قيمت 110 تومان و از 45 تا 95 متر مكعب، 130 تومان و از 96 مترمكعب به بالا تا سقف 150 تومان بسته ميشود كه همه بر اساس مصوبه مجلس و وزيران بوده و مستقيماً به خزانه دولت واريز مي گردد.
وی همچنين با اشاره به اينكه در واگذاري انشعاب اگر شهروندان متقاضي علمك هستند؛ به لحاظ قانوني حتماً بايد از سازمانهايي همچون شهرداري، اداره آب و برق، مجوزهاي لازم را دريافت كنند كه از زمان تقاضاي اشتراك حداقل يك ماه زمان لازم است تا علمك نصب شود؛ ابراز داشت: اما براي نصب كنتور و اشتراك پذيري چون تمام مراحل طي شده و شركت گاز مستقيماً وارد عمل مي شود حداكثر در مدت يك هفته كنتور متقاضيان نصب مي شود.
مديرعامل شركت گاز استان زنجان در مورد موارد مختلفي كه غير از قيمت اصلي گاز در فيش گاز مندرج بوده و از مشتركين دريافت مي شود، بر اينكه هيچ دخل و تصرفي در اين ارقام نداريم تاكيد كرد و گفت: طبق ماده 65 قانون الحاق 2، ده درصد از مبالغ دريافتي براي گازرساني به مناطق محروم دريافت ميشود، بخشي به دليل انجام خدمات پس از فروش رايگان مانند نصب علمك رايگان، رفع خرابي كنتور، تعويض كنتور خرابي رگلاتور به عنوان آبونمان دريافت مي شود.
وی با اشاره به گازرساني به بازار زنجان و برگزاري جلسات مختلف با سازمان ميراث فرهنگي، با تاكيد بر اهميت و الويت رعايت مسائل ايمني در ارائه خدمات گازرساني گفت: گاز رساني به اين مكان تاريخي كه طولاني ترين بازار مسقف كشور است قطعاً بايد با رعايت مسائل ايمني انجام گيرد تا خداي نكرده در صورت بروز حادثه، سازمان آتش نشاني بتواند به خوبي به وظيفه خود عمل كند.
عسگریان با بيان اينكه به دليل بافت قديمي بازار زنجان نمي توانيم گاز فشار قوي به زير سقف ببريم، افزود: پس از دريافت مجوز از سازمان ميراث فرهنگي؛ آمادگي لازم براي نصب علمك با گاز فشار ضعيف در بازار زنجان را داريم.
وی ارائه هر چه بهتر خدمات به مشترکان گاز طبیعی را از افتخارات و از مهمترین وظایف شرکت گاز استان زنجان دانست و اعلام كرد: گازرساني به 15 هزار خانوار و جلوگيري از نيم درصد هدر رفت انرژي گاز در راستاي حفظ محيط زيست؛ از مهم ترين برنامه هاي شركت گاز استان زنجان در سال 96 است.
مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان درپايان بر اهميت و الزام رفتارهای اصلاح مصرف در جامعه تاكيد و گفت: مهمترين شيوه براي تامين و توزيع عادلانه گاز طبيعي، مصرف درست و بهينه از اين نعمت الهي و رعايت اصول ايمني در مصرف آن است.
//ع
انتهای خبر/