logo
امروز : دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۱۷
[ شناسه خبر : ۳۴۴۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
سال به سال دریغ از پارسال؛

هزینه های بوی ماه مهر بر دوش خانواده ها/ بازار لوازم التحریر همچنان در قبضه چینی ها

هزینه-های-بوی-ماه-مهر-بر-دوش-خانواده-ها-بازار-لوازم-التحریر-همچنان-در-قبضه-چینی-ها

هزینه های خرید لوازم دانش آموزان امسال نیز همچون سال های گذشته به دلیل گرانی بر دوش خانواده ها سنگینی می کند.

به گزارش موج رسا; سال تحصیلی جدید نزدیک است.طبق آمار رسمی، امسال حدود ۲۰ میلیون دانش آموز و دانشجو به  کسب دانش مشغول خواهند شد.

اگر این 20  میلیون، اول مهر امسال هرکدام 20 هزار تومان نوشت افزار خارجی خریداری کنند، مبلغی  معادل 400 میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شود.

اما اگر بجای آن نوشت افزار ایرانی خریداری کنیم علاوه بر اینکه هزاران جوان تحصیلکرده ایرانی مشغول به کار خواهند شد از تعطیلی واحدهای تولیدی کشور که در معرض هجوم اجناس قاچاق و بی کیفیت هستند جلوگیری می شود.

در واقع نیازی نیست هر جنس بی کیفیتی را خریداری کنیم اما‌ کالاهای با کیفیت ایرانی کم نیستند. پس بیاییم با هم به وظیفه ملی خود عمل کنیم و به عنوان یک ایرانی،دست در دست هم دهیم و با آغاز فصل مدارس فقط نوشت افزار ساخت وطن با نمادهای ایرانی را خریداری کنیم.

خرید جنس ایرانی وظیفه هر ایرانی است اما با نزدیک شدن به تب و تاب خرید لوازالتحریر و وسایل مورد نیاز مدارس دانش آموزان و دانشجویان،بازار در تسخیر اجناس چینی و قالبا بی کیفیت قرار می گیرد.

به نظر می رسد در آستانه مهر چینی ها به راحتی توانسته اند بازار را قبضه کنند و از کالاهای ایرانی و اسلامی تنها نمونه هایی را مشاهده کرد.

در واقع تنها چند هفته به شروع سال تحصیلی مانده و خانوارهای زیادی برای خرید لوازم التحریر این روزها را انتخاب کرده‌اند تا در حراجی ‌ها با استفاده از تخفیف‌، مایحتاج فرزندان خود را تهیه کنند.

اما موضوعی که در در بازار رنگارنگ لوازم التحریر بیش از همه خودنمایی می ‌کند، وجود اجناس خارجی با کیفیت های متنوع است و تقریبا حجم زیادی از بازار را به خود اختصاص داده  است و حتی برخی از این لوازم التحریرها با وجود آنکه وارداتی هستند، قیمت کمتری به نسبت به انواع ایرانی ها دارند و شکل و شمایل آنها بیشتر مورد پسند دانش آموزان است.

محصولات چینی که بیشتر بازارهای ما را به خود اختصاص داده‌اند، در این بخش هم حضور فعالی دارند و اغلب بازار لوازم التحریر ایران تحت سلطه محصولات رنگارنگ چینی است. هرچند که در برخی انواع لوازم التحریرها می ‌توان حضور تولیدکنندگان ایرانی را دید اما تقریبا در اغلب محصولات این حضور بسیار کمرنگ است.

گردشی در فروشگاه ‌های بزرگ و هایپر مارکت ‌ها نشان می ‌دهد که برخی از این فروشگاه‌ها سبدهای خرید ویژه ای را برای مشتریان در نظرگرفته‌ و سعی کرده‌ اند با ارائه تخفیف ‌هایی در آخرین روزهای تابستان، مشتریان بیشتری جذب کنند. مشتریانی که به دلیل گرانی لوازم التحریر تا روزهای اخر تابستان صبرکردند تا از حراجی ‌ها و تخفیف استفاده کنند، از این سبدهای ویژه خرید استقبال کرده‌اند.

یکی از شهروندان زنجانی نیز تسخیر شدن بازار لوازم التحریر و کیف و کفش مدارس را از کالای چینی تایید کرد و گفت: من در سه روز گذشته برای خرید آمده ام اگر چه تلاش کردم جنس ایرانی بخرم اما کیفیت خوبی نداشتند.

عباسی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته قیمت ها تغییر چندانی نداشته است، گفت: قیمت اجناس خارجی با ایرانی تفاوتی ندارد اما شکل و شمایل این اجناس بهتر است.

یکی دیگر از شهروندان زنجانی گفت: خرید وسایل برای دانش آموزان هزینه های بسیاری را می طلبد و برای اغلب خانواده ها با منابع در آمد محدود واقعا اذیت کننده است.

این بانوی زنجانی با بیان اینکه بهتر است در آستانه مهر مراکزی بازگشایی شود که قیمت های مناسبی داشته باشد، گفت: در بازار فعلی قیمت اجناس بالا است و برای خرید یک جا مدادی باید حداقل 20 تا 30 هزار تومان هزینه کنی تا حداقل دانش آموز یک سال از آن استفاده کند.

خلج با بیان اینکه اجناس بی کیفیت خارجی بازار را قبضه کرده است، گفت: قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است و اجناس هم اغلب چینی هستند که با درج تصاویر و شخصیت‌ های کارتونی معروف و رنگارنگ، نظر بچه‌ ها را به خود جلب می کنند.

یک شهروند زنجانی که دارای دو فرزند مدرسه ‌ای است، معتقد است، اگر لوازم ‌التحریر با کیفیت ایرانی در بازار ارائه شود، قطعاً والدین ترجیح می ‌دهند از محصولات ایرانی استفاده کنند.

محمدی با بیان اینکه متاسفانه تولیدات داخلی از کیفیت لازم برخوردار نیست، افزود: باید زمینه ‌های رقابت برای تولیدات داخلی فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه حجم وسیع تولیدات خارجی تنها به دلیل جذابیت آنها مورد توجه دانش ‌آموزان است، افزود: گاهی اوقات دانش ‌آموزان فقط برای خرید شخصیت ‌های کارتونی اقدام به این کار می ‌کنند.

یک شهروند دیگر نیز گفت: تولیدکنندگان داخلی بر اساس تفکر مصرف‌‌کنندگان باید نیازسنجی کنند.

وی افزود: باید لوازم ‌التحریری در بازار وارد شود که با ذائقه دانش ‌آموزان با استفاده از تصاویر و نمادهای ملی مطابقت داشته باشد.

محمدی با بیان اینکه متاسفانه قیمت لوازم‌ التحریر خارجی بسیار بالا است، افزود: برخی از افراد جامعه توان خرید چنین لوازمی را برای کودکان خود ندارند.

وی با اشاره به اینکه در معرفی نمادهای ایرانی ـ اسلامی تلاش جامعی صورت نگرفته است، افزود: فرزندان با نمادهای غربی بیشترین ارتباط را دارند.

گفتنی است، تنها 25 روز به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است و خانواده ها باید لوازم التحریر مدارس را تهیه کنند پس ضروری است دستگاه های متولی نیز نسبت به نظارت بر بازار لوازم التحریر حساس باشند تا خانواده ها به راحتی و با قیمت مناسب خرید کنند.//ن

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر