logo
امروز : سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۴۶
[ شناسه خبر : ۳۴۳۶۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان خبر داد:

ثبت ۸۵ اثر شهرستان ابهر در فهرست ملی ایران

ثبت-۸۵-اثر-شهرستان-ابهر-در-فهرست-ملی-ایران
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: ۸۵ اثر شهرستان ابهر در فهرست ملی ایران به ثبت رسیده است و چندین میراث جهانی را هم مشترکاً در فهرست میراث جهانی دارد.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» سیدسعید صفوی در مراسم پاسداشت آیین باستانی یلدا در شهرستان ابهر گفت: می‌خواهم یاد کسانی رو هم گرامی بداریم که در مرزهای جغرافیایی ایران، مرزبانان عزیز آنانی که در راسک دیدیم که شهید شدند و با خون خودشان ثابت کردند همچنان برای اینکه مردم ایران شاد بوده و امنیت داشته باشند هستند کسانی که جانشان را برای حفظ امنیت هدیه کردند و همچین یاد همه شهیدان به ویژه شهید بیات که هفته قبل شهید شدند را گرامی می‌داریم. 

بیشتر بخوانید

وی با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی ریشه در تاریخ دارد، گفت: ما در شب یلدا دور یک کرسی جمع ‌می‌شویم، که این کار یک بهانه است و ما با محوریت بزرگان جمع می‌شویم تا قدر یکدیگر را بدانیم، یلدا یک دقیقه است و نشان می‌دهد که چقدر این زمان با همدیگر بودن ارزشمند است و باید قدر این لحظات و در حقیقت، ثانیه‌های با هم بودن را بدانیم.

صفوی با بیان اینکه یلدا در ایران بسیار ارزشمند است، گفت: تاریخ پیدایش یلدا را خیلی به جرأت نمی‌شود تخمین زد شاید به پیش از تاریخ برمی‌گردد که ایرانیان این شب را که یلدا یا چله می‌نامند پاس می‌دارند و دور بزرگترها جمع می‌شوند و نهایتاً این شب و این آیین سینه به سینه به نسل‌های آینده رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: سال قبل یلدا در ایران نشان داد که این آیین در حقیقت جهانی است، شب یلدا ثبت جهانی شده و هر اثری که ثبت جهانی شد یعنی آن میراث متعلق به یک شهر، استان و کشور نیست، آن اثر و میراث، یک میراث جهانی است و به همین جهت جهانیان در مقابل عظمت تاریخ، آیین، سنت‌ها و تمدن ایران سر تعظیم فرود می‌آورند.

وی با بیان اینکه در ابهر ۸۹ میراث فرهنگی ثبت شده در فهرست میراث کشور وجود دارد و چندین میراث جهانی را هم مشترکاً در فهرست میراث جهانی دارد، از جمله راه‌آهن سراسری شمال غرب کشور که ۲۰۰ کیلومتر آن در جغرافیای استان زنجان و شهرستان ابهر قرار دارد.

این مسئول افزود: قالی‌بافی، تعزیه، نقالی، نوروز، افطاری، جشن سده، تذهیب، یلدا و چوگان از جمله این سنت‌ها و فرهنگ‌هاست که به کمیته میراث ناملموس یونسکو فرستاده شده  که همه بخشی از پازل تمدن بزرگ ایران عزیز است که سینه به سینه از گذشتگان به ما و نهایتاً از ما به آیندگان در حقیقت خواهد رسید.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر