logo
امروز : چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲:۱۰
[ شناسه خبر : ۳۳۱۸۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس میراث فرهنگی ابهر:

مجوزی برای احداث راه در محدوده قلعه‌تپه به هیچ نهادی داده نشده است

مجوزی-برای-احداث-راه-در-محدوده-قلعه‌تپه-به-هیچ-نهادی-داده-نشده-است
رئیس میراث فرهنگی ابهر گفت: در قلعه‌تپه هیچ مجوزی به نهادی برای بازگشایی داده نشده است، در صورت هرگونه اجرای پروژه عمرانی توسط هر دستگاه اجرایی، با قوانین مجازات اسلامی مربوطه برخورد خواهیم کرد.

امیر علیمحمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» گفت: مفهوم امروزی میراث فرهنگی حاصل فرآیند مرتبط با توسعه جامعه معاصر، ارزش‌ها و استلزام‌های آن است گرایش و جهت‌گیری امروز یعنی درک میراث فرهنگی در گسترده‌ترین معانی که تمام نشانه‌ها را در برمی‌گیرد و فعالیت‌ها و دستاوردهای بشر را در طول زمان مستند می‌کنند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: در واقع بگوییم که میراث فرهنگی انواع مالکیت‌هایی است که کل محیط زیست انسان ساخت نیز در داخل آن می‌گنجد.

علیمحمدی تصریح کرد: آثار و عوارض طبیعی، نواحی مشتمل بر کاوش‌های باستان‌شناختی از دیدگاه تاریخ، زیباشناختی، قوم‌شناختی یا انسان‌شناختی همه از ارزش‌های جهانی هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ابهر گفت: حال نگوییم جهانی ولی یکی از این ارز‌ش‌های ملی نامش قلعه تپه ابهر است که از بزرگترین مکان‌های باستانی استان زنجان و شهرستان ابهر است و متأسفانه در حال حاضر به علت تخریب‌هایی که دوره‌های گذشته صورت گرفته نمی‌توان وسعت اولیه آن را مشخص کرد بسیاری از بخش‌های آن در جهت ساختمان‌سازی تخریب شده است، اما خوشبختانه قسمتی از اثر تاریخی در این منطقه باقی مانده است که تبدیل به یکی از مکان‌های گردشگری و تاریخی شهرستان شده است.

وی با بیان اینکه هر چند به دلیل کمبود اعتبارات مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: کاوش‌های صورت گرفته در این قلعه در سال ۱۳۹۰ انجام شده و آثاری از دوره اشکانی، اسلامی و احتمالا ساسانی و عصر مفرغ(عصر برنز)  از آن کشف شد، همچنین شواهدی از عصر آهن بدست آمده است.

این مسئول افزود: با تحقیقات و خاک‌برداری‌های انجام شده توسط کارشناسان لایه‌هایی مربوط به دوران اسلامی و قدیمی‌ترین لایه‌ها به دوره مفرغ می‌رسد.

وی با بیان اینکه مهمترین اشیاء کشف شده از این قلعه‌تپه سفال‌های خاکستری که مربوط به عصر آهن است، گفت: سفال قرمز، سفال خاکستری و سفال منقوش که کمتر مشاهده شده است. این مکشوفه‌ها به عصر برنز نسبت داده شدند.

علیمحمدی تصریح کرد: کشف چاقوی قدیمی و ابزارآلات سنگی و سفالی که با همکاری دانشگاه آزاد ابهر صورت گرفته بود دقیقا در محدوده تپه قراردارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابهر گفت: این منطقه هویت و سند تاریخی اهالی ابهر است و شناسنامه فرهنگی ابهریان است که در ضرورت حفاظت از آن جای هیچ تردیدی نیست، مگر می‌شود کسی سند هویت خود را از بین ببرد؟!

وی تصریح کرد: پیشنهاد میراث فرهنگی شهرستان ابهر به مدیران محترم شهری اینست که با تملک سالن ورزشی موجود جهت ایجاد سایت موزه تاریخی ابهر و به نمایش گزاردن آثار تاریخی شهرستان ابهر در آن و همچنین در راستای تکمیل مطالعات علمی و کاوش‌های باستان‌شناسی و گمانه‌زنی ما را یاری کنند و از بازگشایی و تخریب این منطقه و آسفالت‌ریزی به جد اجتناب کنند در صورت هرگونه اجرای پروژه عمرانی توسط هر دستگاه اجرایی در محدوده قلعه‌تپه، با قوانین مجازات اسلامی مربوطه برخورد جدی خواهیم کرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر