پسته خندان ماهنشان در راه بازار
جلال فضلی امیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطحی قریب به ۴۰۰ هکتار کشت باغات پسته در شهرستان ماهنشان انجام شده است، اظهار داشت: کل سطح مذکور بارده نیست و هنوز به مرحله تولید محصول نرسیده است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه از سطح مذکور ۱۲۰ هکتار از باغات پسته بارده هستند، افزود: پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۲۰ تن پسته از سطح باغات برداشت شود. با این وجود محصول پسته تولیدی بیشتر در استان مورد مصرف قرار میگیرد و بخشی از محصول تولیدی نیز به استانهای همجوار ارسال میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان با اشاره به اینکه در سطح استان زنجان هنوز واحد فرآوری پسته وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در شهرک صنعتی شهرستان ماهنشان ظرفیتی وجود دارد که در صورت حضور سرمایهگذار برای ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی پسته تسهیلات در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه ارقام خاصی از پسته در شهرستان ماهنشان کشت میشود، گفت: این ارقام شامل کلهقوچی، اکبری، احمد آقایی و قزوینی است با این وجود دو رقم اکبری و احمد آقایی به دلیل سازگاری با شرایط بیشتر مورد استقبال برای کشت قرار دارند و قالبتر هستند.
فضلی تصریح کرد: پسته گیاه دو پایه بوده و حتما نیازمند پیوند زنی است بنابراین برای پیوند زنی پسته نیز جهاد کشاورزی خدمات رایگان به کشاورزان ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه در شهرستان ماهنشان پسته به باردهی اقتصادی رسیده است و میتواند به عنوان یک محصول اصلی در بین محصولات باغی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: امکان احداث باغ پسته در زمینهای درجه ۲ و ۳ شهرستان و همچنین در حاشیه رودخانه قزلاوزن وجود دارد چراکه این درخت مقاوم به شوری و کمآبی است و هم اینکه با آبهای لبشور نیز سازگار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان با اشاره به اینکه پسته با اینکه درخت مقاوم به شرایط خشکی است اما باید حداقل نیاز آبی را داشته باشد گفت: کاهش عملکرد که گاها در برخی باغات پسته سطح شهرستان ماهنشان مشاهده میشود به دلیل تنشهای خشکی است که مواجه میشود.
وی با بیان اینکه پسته جزو ارزآورترین محصولات در سطح شهرستان است، عنوان کرد: تلاش سازمان جهاد کشاورزی این است که سطح باغات پسته را توسعه دهد و استفاده بهینه از آب با بهرهوری بالا داشته باشد.
انتهای خبر/