logo
امروز : شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۲:۲۳
[ شناسه خبر : ۳۰۹۴۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان در گفتگو با موج‌رسا خبر داد:

استقرار ۲۴ اکیپ دامپزشکی برای نظارت بر ذبح بهداشتی دام در عید قربان

استقرار-۲۴-اکیپ-دامپزشکی-برای-نظارت-بر-ذبح-بهداشتی-دام-در-عید-قربان-
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامپزشکی استان زنجان با ۲۴ اکیپ برای نظارت بهداشتی و شرعی در روز عید قربان آماده است.

محمد باقر حاج‌کاظمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا; از تشکیل اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی متشکل از دامپزشکان، کارشناسان، بازرسان بهداشتی و ناظرین شرعی به مناسبت عید سعید قربان خبر داد و اظهار داشت: کارشناسان دامپزشکی، روز قبل از آغاز عید سعید قربان در سطح استان در میادین دام و مراکز مجاز عرضه دامی که شهرداری تعیین کرده مستقر هستند و با معاینه دام‌ها به شهروندان در خرید دام سالم خدمات ارائه خواهند داد.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه سلامت دام و فرآورده‌های دامی افزود: شهروندان با توجه به هماهنگی به عمل آمده با شهرداری‌ها مبنی بر تعیین مکان‌های مشخص برای عرضه دام زنده در هر شهرستان و استقرار اکیپ‌های بهداشتی دامپزشکی به منظور تأیید سلامت دام‌های قربانی، با مراجعه به این میادین نسبت به خرید دام زنده اقدام کرده و از خدمات رایگان دامپزشکی بهره‌مند و از سلامت دام مطمئن شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه در روز عید قربان کشتارگاه‌ ‌های صنعتی دام استان واقع در ابهر، خرمدره و زنجان برای ارائه خدمات به شهروندان فعال هستند، گفت: در این مراکز بازرسان دامپزشکی و ناظران شرعی وظیفه تأیید سلامت بهداشتی و شرعی دام را به عهده دارند و متعاقب بازرسی‌های قبل، حین و بعد از کشتار از سوی دکتر دامپزشک کشتارگاه و ناظرین روحانی ذبح شرعی، مستقر در آن مکان نسبت به تحویل لاشه و دیگر اجزای خوراکی آن اقدام می‌شود.

وی بیان کرد: ۲۴ اکیپ متشکل از حدود ۴۵ نفر دکتر دامپزشک، کارشناس و کاردان وظیفه نظارت را بر عهده دارند و ۱۱ ناظر نیز بر ذبح شرعی دام‌ها نظارت خواهند کرد.

حاج‌کاظمی ادامه داد: همه ادارات دامپزشکی شهرستان‌های استان در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ آماده ارائه خدمات رایگان دامپزشکی و همچنین پاسخگویی به مراجعه کنندگان و تماس‌های تلفنی شهروندان زنجانی از طریق شماره ۱۵۱۲ هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه افرادی که قصد دارند تا از روستاها یا مکان‌هایی که ناظر دامپزشکی حضور ندارد خرید دام را جهت ذبح قربانی انجام دهند باید به نکاتی توجه داشته باشند یادآور شد: شهروندان در موقع خرید دام توجه داشته باشند که دام خریداری شده سرحال بوده، چشم‌ها براق و پوزه و بینی دام تمیز و بدون آبریزش و ترشحات سفید رنگ باشد، پوست و پشم سالمی داشته و دارای زخم و یا ریختگی پشم نباشد، علائم بیماری مانند عطسه، سرفه و تب نداشته باشد.

حاج‌کاظمی تاکید کرد: در هنگام خرید دقت شود زیر بغل، کشاله‌ران، زیر دنبه کنه وجود نداشته باشد، چرا که اگر کنه وجود داشته باشد بلافاصله پس از ذبح از دام جدا شده و در محیط اطراف پخش می‌شود و ممکن است خود را به انسان برساند.

وی با بیان اینکه بیماری‌های مشترک زیادی بین انسان و دام وجود دارد اما بیماری که در زمان حاضر و با گرم شدن هوا بسیار مهم است بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، با عامل انتقال دهنده کنه است که در صورت مراقبت علیه این بیماری، بصورت خودکار از بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز محافظت ایجاد خواهد شد گفت: این یک بیماری ویروسی تب‌دار حاد مشترک بین انسان و دام بوده که در حیوانات فاقد علائم بالینی است ولی در انسان می‌تواند به صورت یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز کند.

حاج‌کاظمی گفت: بیماری پس از گزش انسان توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد شده، همچنین تماس با خون، ترشحات و بافت دام آلوده، هنگام کشتار و عملیات دامپزشکی و نیز تماس انسان با ترشحات و بافت‌های فرد آلوده به بیماری از دیگر راه‌های انتقال بیماری است.

وی با بیان اینکه بهتر است شخصی که دام را جابه‌جا می‌کند لباس سفید بپوشد تا اگر کنه چسبید متوجه آن شود اذعان کرد: چراکه اگر کنه انسان را گزش کند، شاید افرد تا مدتی متوجه گزش نشود و بعد از مدتی عوارض بیماری که ابتدا شبیه آنفلوانزا است در انسان بروز کند. 

این مسئول با بیان اینکه کنه آلوده هر تعداد تخم تا آخر عمر تولید کند آلوده خواهد بود و کنه‌های حاصل از آنها بیماری را انتقال خواهد داد یادآور شد: توجه به کنه و بیماری تب کریمه کنگو در این بازه زمانی فصول معتدل و گرم و عید قربان بسیار مهم است.

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: این ویروس می‌تواند از طریق گزش کنه آلوده، طیف وسیعی از دام‌های وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند و بز را آلوده کند.

وی گفت: به منظور سالم‌سازی گوشت باید پس از ذبح دام، لاشه مربوطه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت، در دمای یک تا ۴ درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری شود چراکه این امر سبب می‌شود تا فعل و انفعالاتی در داخل گوشت انجام گیرد که سبب از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری‌زا شود.

حاج‌کاظمی تاکید کرد: هنگام تکه کردن و شستشوی گوشت حتما از دستکش استفاده نموده و از مصرف گوشت، جگر، قلوه و دل به صورت خام و نیم پز (یعنی کبابی) اکیداً خوددای شود. چراکه در حالت نیم‌پز و یا کبابی میکروب در عمق گوشت سالم و عفونت زا باقی می‌ماند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر