logo
امروز : شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۱۵
[ شناسه خبر : ۳۰۳۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری:

38 درصد از اراضی استان زنجان در مرحله خطر بیابانی شدن هستند/ اجرای طرح ترسیب کربن برای مقابله با بیابان‌زایی در 20 استان

38-درصد-از-اراضی-استان-زنجان-در-مرحله-خطر-بیابانی-شدن-هستند-اجرای-طرح-ترسیب-کربن-برای-مقابله-با-بیابان‌زایی-در-20-استان

مدیرکل بیابان‌های کشور با اشاره به مسئله بیابان زایی در سطح کشور گفت: 38 درصد از اراضی استان زنجان در مرحله خطر بیابانی شدن هستند.

به گزارش موج رسا; فرهاد سرداری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه متاسفانه شرایط اقلیمی دهه گذشته و استفاده از منابع آب و کمبود منابع به سمتی بیابانی شدن میرویم اظهار کرد: با این شرایط استانهایی که بیابانی نیستند به سمت بیابانی شدن پیش می‌روند.

وی خاطر نشان کرد: برخی از استانهای غربی کشور به سمت افزایش گرد و غبار پیش می‌روند و این استانها شامل کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی و غیره که از استانهایی هستند که به سمت بیابانی شدن پیش می‌رود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: امروز در استان زنجان طرحی تهیه شده و براساس این طرح مناطق رو به بیابانی شدن توسط مرکز تحقیقات تعیین کرده است.

وی گفت: استان زنجان از جمله استانهایی است که در مرحله خطر بیابانی شدن قرار گرفته است.

سرداری خاطر نشان کرد: در بحث مدیریت بحران نیز مسئله بیابانی شدن به ویژه مناطقی که در بحران افزایش شرایط بیابانی بوده و مطرح می‌شود تا اقدامات لازم برای جلوگیری از افزایش بیابان در آن انجام شود.

وی افزود: در استان زنجان اقدامات تحقیقاتی انجام شده و قلمرو افزایش بیابانی را تعیین کردند که در حدود 38 درصد از اراضی استان زنجان در مرحله خطر بیابانی شدن قرار دارد که اگر در این مناطق برنامه‌ریزی و رسیدگی نشود شاهد وضعیت بدتری در آینده خواهیم بود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: رئیس دفتر مدیریت بحران امروز به این موضوعات وارد شده و تصمیمات لازم برای جلوگیری و پیشگیریهای لازم در استان انجام می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد ما به اداره منابع طبیعی استان زنجان استفاده از مدل ترسیب کربن در مناطق بیابانی سایر استانها نیز آغاز شده تا بتوانیم منابع‌مان را کنترل کنیم و این مدل که در 20 استان بیابانی کشور در حال اجرا بوده و در استان زنجان نیز اجرا شود.

سرداری خاطر نشان کرد: در برخی از شهرستانهای استان زنجان مناطقی داریم که در مرحله ریسک افزایش بیابانی شدن هستند و باید در این مناطق اقدامات پیشگیرانه انجام شود و بیشترین میزان مناطق رو به بیابانی شدن در شهرستان زنجان است.

وی با اشاره به مسئله بیابان زایی گفت: بیابان زایی به معنی توان تولید بیولوژیک کاهش می‌یابد و این اتفاق در اکثر نقاط کشور اتفاق می‌افتد و خیلی از مناطق در سطح کشور به سمت بیابانی شدن پیش‌ می‌رود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری خاطر نشان کرد: این امر بیشتر شرایط اقلیمی در کنار فعالیت‌های انسانی بوده و بیشتر این اقدامات در اثر تغییر شرایط اقلیمی اتفاق می‌افتد.

وی خاطر نشان کرد: شرایط تغییر اقلیمی که امروز اتفاق افتاده برخی از مناطق را تحت تاثیر قرار داده ولی برخی از مناطق بیابانی نیز وجود دارد که از قبل بیابان بودند و در حال حاضر دیگر این بیابانها قابل احیا نیستند.

سرداری افزود: در برخی از مناطق که پوشش گیاهی مناسبی دارند باید برنامه‌ریزی‌ها لازم برای حفاظت از آن مناطق انجام شود و تا وضعیت در آینده در آن مناطق نیز بحرانی نشود.

وی ابراز کرد: کشورها در بحث بیابان‌زایی از جمله کشورهایی است که وضعیت بحرانی دارد و برخی از کشورها نیز با این شرایط مواجه هستند.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری بیان کرد: مسئله گرد و غبار امروز یکی از مسائل مهم زیست محیطی در جهان بوده است و بسیاری از کشورها با این مشکل مواجه هستند.

//ع

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر