ملخ مراکشی این روزها مهمان ناخوانده مراتع شهرستانهای استان زنجان است
به گزارش موج رسا; ملخها یکی از مهمترین آفات در مزارع کشاورزی هستند که همه ساله بعد از سپری شدن روزهای سرد زمستان همزمان با گرم شدن هوا تکثیر یافته و به مزارع حملهور میشوند که در این بین ملخ مراکشی از جمله ملخهای مهاجم است که جزء خطرناکترین گونهها محسوب میشود که میتواند علاوه بر در خطر قرار دادن زندگی گیاهان بلکه حتی حیات جانوری و خصوصا انسانی را نیز تحت تاثیر قرار دهد و تبدیل به یکی از معضلات امنیت غذایی شود.
از شهرستانهایی که هرساله برای مواجه با این آفت وارد عمل میشود شهرستان طارم زنجان و سلطانیه است. چراکه این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی، محل مناسبی برای رشد ملخ مراکشی است که تاخیر در سمپاشی و کانونکوبی موجب بالدار شدن ملخها و حمله آنها به مزارع و تخریب همه گیاهان میشود.
آفت ملخ همه ساله در نیمه دوم فروردینماه در کانونهای ملخ و اراضی ملی مشاهده میشود که پس از کانونیابی نسبت به کانونکوبی آن اقدام میشود. با این وجود اگر در مدت کوتاه با این آفت در مرحله سن ۲ مبارزه نشود، این ملخها به سن ۵ تا ۶ میرسد و به داخل مزارع هجوم میآورد.
برای مبارزه با این ملخها عملیات کانونیابی انجام میشود تا علاوه بر کنترل آفت در کانونها از بالدار شدن آفت و ریزش آن به مزارع و باغات جلوگیری شود؛ چراکه در صورت بالدار شدن آفت، کار کنترل بسیار مشکل، هزینهبر و دارای حداقل کارآیی خواهد بود.
با این وجود این شهرستان همه ساله در معرض تهدید قرار دارد و از سویی دیگر گاها نبود سم به میزان کافی برای مبارزه و بهروز نبودن دستگاههای سم پاشی کار مبارزه را سختتر میکند.
در این زمینه مجید بلالی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار موجرسا اظهار داشت: امسال نیز همانند سالهای گذشته از اواخر اسفند ماه پایش مراتع شهرستان طارم، سلطانیه و زنجان در راستای مبارزه با افت ملخ مراکشی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در این شهرستانها مستقر و در حال کانونیابی ملخ مراکشی هستند، افزود: امسال به دلیل اینکه دمای هوا پایین بود مشاهده پورها به تعویق افتاد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه باید در بهترین زمان با این افت مزاحم مبارزه شود، گفت: مبارزه با آفت ملخ مراکشی تا اواخر خرداد ماه ادامهدار خواهد بود.
بلالی با بیان اینکه مبارزه با افت ملخ مراکشی کاملا رایگان انجام میشود و هزینهای به کشاورزان تحمیل نمیشود، عنوان کرد: بعد از آغاز زمان پایش و در صورت مشاهده مکانهای آلوده مبارزه آغاز خواهد شد و از کشاورزان و باغداران نیز درخواست ما این است به محض مشاهده کانونهای آلوده، جهت مبارزه و پاکسازی مکان کارشناسان جهاد کشاورزی را مطلع سازند.
وی با تاکید بر اینکه مناطق آلوده به ملخ مراکشی پس از کانونیابی با پرچم آبی مشخص شده و سپس سمپاشی انجام میشود، تصریح کرد: بعد از کانونکوبی پرچم قرمز در محل نصب میشود که باید زنبورداران و دامداران جهت ممانعت از خسارت از نزدیکشدن به این محلها دوری کنند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در بیش از ۱۸ هزار هکتار از مزارع استان کانون کوبی شد، گفت: کنترل این آفت نیازمند سمپاشی است اما اقدامات کنترلی تلفیقی و بارندگی نیز موثر خواهد بود.
انتهای خبر/