logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱:۳۱
[ شناسه خبر : ۲۹۳۱۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان زنجان مطرح شد:

داشتن اطلاعات و داده‌ها نوعی قدرت محسوب می‌شود

داشتن-اطلاعات-و-داده‌ها-نوعی-قدرت-محسوب-می‌شود
هدف اصلی SDI برنامه‌ریزی مناسب در جامعه، بهبود تصمیم‌گیری به وسیله زیرساخت مناسب و درست از داده‌های مکانی است.

به گزارش موج رسا; جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان با حضور رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور، جانشین مرکز مدیریت راهبردی افتای کشور و برخی مسئولان استانی برگزار شد.

ارتقای کیفیت ‌داده‌ها مورد توجه قرار گیرد

در این جلسه علی جاودانه اظهار داشت: استان زنجان پایلوت در بکارگیری و راه‌اندازی پنجره واحد مدیریت زمین و پورتال سرمایه‌گذاری است.

وی افزود: در راستای دسترسی به اطلاعات به‌روز در بستر زیرساخت‌های اطلاعات مکانی ملّی و استانی، ژئوپورتال استانی از لحاظ عملکردی و اتصال باید مداوم مستمر مورد پایش قرار داشته باشند.

جاودانه با بیان اینکه توسعه SDI برای برنامه‌ریزی‌ها در سطح استان و کشور در آینده موثر خواهد بود و کارایی با ارزشی خواهد داشت، گفت: اطلاعات با ارزش هستند و باید بتوان این اطلاعات به نحو مطلوب استفاده کرد.

وی با اشاره به هدف اصلی SDI گفت: برنامه‌ریزی مناسب در جامعه، بهبود تصمیم‌گیری به وسیله زیرساخت مناسب و درست از داده‌های مکانی از جمله اهداف بکارگیری داده‌ها است.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بیان کرد: دستگاه‌ها باید اطلاعات خود را تحت عنوان پایگاه‌ داده در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه زیرساخت داده مکانی ابراز مناسبی برای انجام امور است، گفت: نکته حایز اهمیت این است که باید ارتقای کیفیت ‌داده‌ها مورد توجه قرار داشته باشد.

داشتن اطلاعات و داده‌ها نوعی قدرت محسوب می‌شود

 محمود روزبهانی، جانشین مرکز مدیریت راهبردی افتای کشور در ادامه این جلسه با بیان اينکه داشتن اطلاعات به نوعی قدرت محسوب می‌شود اظهار داشت: قدرت یعنی سرعت پردازش اطلاعات و دسترسی به اطلاعات است که اگر اطلاعات را داشته و به آن دسترسی نداشته باشیم گویا که اصلا آنها را نداریم. 

وی گفت: ارزش اطلاعات وقتی قابل مشاهده است که در دسترس قرار بگیرد و آن اطلاعات درست و با کیفیت در دسترس باشد. 

روزبهانی با بیان اینکه حوزه ماموریتی ما در زیرساخت‌های حیاتی است، گفت: بنابراین غیر از آن حوزه، مجاز نمی دانیم که اطلاعاتی را مطالبه کنیم. 

وی با بیان اینکه، تمامی دستگاه‌ها نیازمند مدیریت مخاطرات هستند، اذعان کرد: مهمتر از ایجاد مدیریت مخاطرات، به‌روز نگه داشتن و پایدار کردن اطلاعات است. 

با پردازش داده‌ها ارزش آن‌ها بیشتر می‌شود

محسن افشارچی استاندار زنجان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه تهیه اطلس سرمایه‌گذاری در استان جزو برنامه ریزی‌ها قرار دارد، گفت: برای اجرای این برنامه، زیرساخت لازم، پایگاه اطلاعات مکانی است که مکان‌های تاسیسات و حرایم مختلف مربوط به دستگاه های مختلف را در داخل خود دارد.

وی با بیان اینکه آنچه در این زیرساخت مد نظر است مشخص شدن موارد کاربردی آن است گفت: انجام این امر به کارآمدی بیشتر منجر شود.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم و فراوانی داده‌ها بالاتر رفته است خاطرنشان کرد: قدرت پردازش داده‌ها نیز افزایش و هزینه‌ها کاهش یافته است.

وی گفت: با اینکه داده‌های زیادی وجود دارد اما قادر به استفاده از آن نیستیم. بنابراین برای سهولت در زندگی باید داده‌ها در کنار هم قرار گیرد و با پردازش آنها راه‌های زندگی آسانتر شود.

افشارچی با بیان اینکه داده‌های دستگاه‌ها بسیار ارزشمند هستند، تصریح کرد: اگر داده‌ها مورد پردازش قرار داشته باشند ارزش آنها بیشتر نمود می‌یابد.

اطلاعات ۲۲ دستگاه اجرایی در سامانه (SDI) استان ثبت شده است

در ادامه جلسه احمد خداوردی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان زنجان نیز با اشاره به اینکه استان زنجان به عنوان پایلوت برای زیر ساخت داده‌های مکانی(SDI) انتخاب شد، گفت: لازم بود هماهنگی‌ها، فرهنگ سازی‌ها، معایب و محاسن آن به دستگاه‌های اجرایی شناسانده شود‌.

وی افزود: بر این اساس میزان تحقق پنجره واحد مدیریت زمین در استان ۶۷ درصد و سامانه پنجره واحد سرمایه‌گذاری ۷۱ درصد است.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان بیان کرد: اطلاعات ۲۲ دستگاه اجرایی در سامانه (SDI) استان ثبت شده است.

وی گفت: از ۵۵ لایه‌های مورد نیاز در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ۳۷ داده استان با ۶۷ درصدو از سامانه پنجره واحد سرمایه‌گذاری ۱۷۹ لایه مورد نیاز ۱۲۸ داده با تحقق ۷۱ درصد بوده است.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر