logo
امروز : شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۱۶
[ شناسه خبر : ۲۸۸۴۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با موج‌رسا؛

آبخوان‌داری، راهکاری مدرن برای ذخیره آب‌های سطحی/۲۶ نقطه از استان زنجان مستعد اجرای پروژه‌ آبخوان‌داری است

آبخوان‌داری،-راهکاری-مدرن-برای-ذخیره-آب‌های-سطحی-۲۶-نقطه-از-استان-زنجان-مستعد-اجرای-پروژه‌-آبخوان‌داری-است
رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه اجرای پروژه آبخوان‌داری یکی از بهترین روش‌های ذخیره سازی آب در سفره‌های آب زیر زمینی است گفت: ۲۶ نقطه از استان زنجان مستعد اجرای پروژه‌ آبخوان‌داری است.

پرویز عبدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار  موج رسا; با اشاره به اینکه استان زنجان از جمله استان‌هایی است که دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و با کمبود بارندگی مواجه است، اظهار داشت: حداقل بارندگی‌ها نیز در زمان و مکان مناسب رخ نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه بارندگی که در زنجان رخ می‌دهد آخر پاییز تا آخر بهار است، افزود: امکان استفاده از این آب برای کشاورزی در این بازه زمانی نیست.

رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان با تاکید بر اینکه بهترین روش ذخیره آب در سفره‌های آب زیر زمینی است، گفت: زمانی که سدی احداث می‌شود نیازمند هزینه بالایی است و از سویی دیگر کشاورزان محدودی می توانند از آب سد استفاده کنند.

وی بیان کرد: زمانی که پروژه آبخوان‌داری در منطقه‌ای اجرا می‌شود علاوه بر اینکه هزینه کمتری دارد بلکه سطح وسیعی می‌توانند از این آب استفاده نمایند.

عبدی‌نژاد با اشاره به اینکه یکی از ایستگاه‌های آبخوان‌داری در سطح استان ایستگاه آبخوان‌داری قره‌چریان می‌باشد، گفت: این پروژه در مساحت ۴۳۵ هکتار با پخش سیلاب ۲۳۵ هکتار انجام شده است و سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون متر مکعب آب توسط این پروژه در منطقه حفظ می‌شود.

وی بیان کرد: با اجرای این پروژه آبخوان‌داری علاوه بر اینکه ایجاد سیلاب در پایین دست را کنترل کرده‌ایم، بلکه قریب به ۶ میلیون متر مکعب آب نیز در داخل آبخوان ذخیره شده است.

رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه با اجرای این پروژه ۱۳ روستا به لحاظ کشاورزی بهبود چشمگیری داشته‌اند، گفت: قریب به ۹ هزار شغل ایجاد شده، بیش از ۱۵۰ دهنه چاه و قنات نیز احیا شده و به این روستاها مهاجرت معکوس رخ داده است.

وی گفت: در سطح استان طرح‌های تحقیقاتی انجام شده و ۲۶ نقطه برای ایجاد پروژه‌های آبخوان‌داری شناسایی شده است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر