بیانیه گام دوم انقلاب، سمت و سوی راهبرد آموزش عالی را مشخص کرده است
به گزارش موج رسا; به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، احمد نقیلو اظهار کرد: یکی از نکات مهم در مرور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تعداد کلمات «فناوری و نوآوری» بوده که نشاندهنده توجه رهبر معظم انقلاب به مساله «فناوری و نوآوری» است که دارای «مرجعیت فرهنگسازی» بوده و میتواند به عنوان «مرجع» در این حوزه مطرح شود.
وی از توجه دانشگاه آزاد اسلامی در سند راهبردی به مقوله «فناوری و نوآوری» اشاره کرد و ادامه داد: همچنین از تعداد ۶۰ صفحه سند تحول و تعالی دانشگاه ۲۵ صفحه آن در خصوص فناوری و نوآوری است و دقت در این موضوع، نشاندهنده اهمیت و وزن سیاستگذاران دانشگاه به این 2 مقوله است.
نقیلو گفت: رویکردهای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر چرخش محسوس از «آموزش حافظهمحوری» به «یادگیری تعالیبخش و کاربردیمحوری» است که بسترساز اشتغال دانشبنیان میباشد.
وی ادامه داد: همچنین سند تحول و تعالی بر بنیان تغییر رویکرد از «عرضهمحوری مقالهگرا و غیر هدفمند در پژوهش» به «تقاضامحوری و پاسخگویی اثربخش» به نیازهای علمی، تربیتی محلی و ملی متاثر از چالشهای آمایشمحور است.
نقیلو اظهار کرد: ملاک عمل ما برای اجرای اسناد راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی در چهارچوب مشخصشده، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با افق ۵ ساله است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: برنامه تحولآفرین دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در حوزه معاونت پژوهش، فناوری و نوآوری بر اساس «پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی» ، «راهاندازی مرکز تحقیقاتی مشترک با دانشگاههای خارجی» تقسیمبندی شده است.
نقیلو در خصوص حوزه «پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی» اظهار داشت: در این حوزه قصد داریم تمامی ۷ مرکز تحقیقاتی استان در دوره ارزیابی خود به سطح مطلوب برسند. رویکرد ما در این حوزه، تقویت ماموریت بازاریابی و ارائه خدمات پژوهشی و آزمایشگاهی است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به دنبال آن هستیم با تعریف بستههای پژوهشی جذاب برای سازمانها، صنایع، بنگاهها و تعامل با صاحبان صنایع برای عقد قراردادهای پژوهشی، پروژههای برونسازمانی مسالهمحور صنایع را به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در سال در برنامه 5 ساله برسانیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: یکی از رویکردهای ما راهاندازی مرکز تحقیقاتی مشترک با یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه در حوزه معماری اسلامی میباشد که مکاتبات اولیه آن انجام شده است.
وی افزود: رویکردها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در حوزه تولید علم، برنامهریزی و برگزاری رویدادهای پژوهشی همانند همایشها، جشنوارههای سالیانه و رویدادهای فصلی است.
نقیلو ابراز کرد: تدوین تقویم رویدادهای پژوهشی طی 4 سال پیش رو با محوریت برگزاری سالیانه کنفرانس بینالمللی سوانح ریلی و جادهای، برگزاری جشنواره یادواره بینالمللی و نشان ملی حکیم هیدجی، برگزاری کنفرانس ملی سالیانه در حوزه بحران آب و برگزاری رویدادهای فصلی حوزه فناوری و کارآفرینی خواهد بود.
وی تاکید کرد: در حوزه پایاننامههای تحصیلات تکمیلی بر اساس مسائل و موضوعات واقعی برونسازمانی به دنبال تصویب نظام موضوعات پژوهشی استان زنجان با محوریت معماری ایرانی - اسلامی هستیم و در برنامه پیش رو به دنبال اجرای حداقل ۸۰ پایاننامه تحصیلات تکمیلی بر اساس نظام موضوعات در طی ۴ سال آینده هستیم و تشکیل دبیرخانه پایش نظام موضوعات دانشگاهی برای سال ۱۴۰۱ از اولویت کارها است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان اظهار کرد: در خصوص پیشرفت علمی مرجعیتساز و تمدنآفرین و ارتقای کیفی و کمّی همایشهای علمی و نشستها و مجامع علمی به دنبال برگزاری ۱۲ نشست علمی بهصورت مشترک با دانشگاههای معتبر کشور و خارج از کشور هستیم.
وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم در پایان ۴ سال، سفارش و پیگیری انتشار مقاله در ۱۰ نشریه برتر بینالمللی نظیر نیچر و ساینس لنسر و... از بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان داشته باشیم.
نقیلو با اشاره به به رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در سطح واحدها و مراکز دانشگاهی استان زنجان خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری و نوآوری، رویکردها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان طی ۴ سال آتی، تجاریسازی ۴ ایده فناورانه در سرای فناوری و نوآوری و راهاندازی و تجهیز سرای فناوری و نوآوری مواد شیمیایی و معدنی استان و برگزاری رویدادهای فناورانه در سطح مرکز استان در پایان 4 سال به تعداد ۵۰ رویداد سالیانه است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس طرح «هر استاد، یک هسته فناور» مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام اساتید زیر ۲۵ سال سابقه، دارای هسته فناور مرتبط با رشته تحصیلی خود شوند.
نقیلو خاطرنشان کرد: تاسیس و یا مشارکت در راهاندازی مراکز رشد واحدهای خدابنده، هیدج، ماهنشان و طارم و از طرفی تقویت مرکز رشد واحد ابهر، یکی از رویکردهای حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان طی ۴ سال آینده است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان تصریح کرد: پیشبینی و حرکت به سمت ارتقای محصولات دانشبنیان و فناورانه به ۸۰ محصول در پایان ۴ سال، یکی از اصلیترین برنامههای این حوزه است.
انتهای خبر/