انتخاب اتاق بازرگانی زنجان به عنوان اتاق معین کار با اوگاندا/ عذر دستگاهها در کوتاهی وظایفشان در خصوص سرمایهگذاری پذیرفتنی نیست

به گزارش موج رسا; شصت و نهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان به ریاست دکتر محسن افشارچی استاندار زنجان و با حضور اعضا جلسه در محل اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
علی یگانه فرد اظهار کرد: پس از یک هفته، گزارش اتاق بازرگانی زنجان اتاق به ۱۲ وزیر و معاونان رئیس جمهور و مدیران و مسئولان برای بررسی و رسیدگی ابلاغ شده که نقطه امیدی است، برای پیگیری مشکلات و موانع و ارائه راهکارها در گزارشات کارشناسی برای خروج از وضعیت کنونی و عبور از آن میباشد.
یگانه فرد با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان در مبحث توسعه تجارت اولین اتاقی بود که نقشه راه تجارت خارجی را تدوین کرد، تصریح کرد: این نقشه راه در ادامه مسیر تکمیل و به روز رسانی میشود هر چند موضوعاتی چون کرونا موجب آن شد که بخشهایی از این نقشه راه جنبه عملی پیدا نکند.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان اظهار کرد: نقشه راه تجارت خارجی استان مورد استقبال کلیه اتاقهای ایران قرار گرفته و امید است با حمایت و پشتیبانی استاندار محترم این نقشه راه در استان عملیاتی و تجارت خارجی از وضعیت فعلی ارتقا و بهبود پیدا کند.
وی از انتخاب اتاق بازرگانی زنجان به عنوان اتاق معین کار با کشور اوگاندا خبر داد و تصریح کرد: برنامهها در این زمینه و توسعه تجارت خارجی در حال تدوین است و برنامه دعوت از سفرا در استان صورت خواهد گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه 30 رایزن بازرگانی در استان زنجان حضور خواهند داشت، تصریح کرد: این برنامه 2 روزه طی یک ماه آینده صورت خواهد گرفت و رایزنان بازرگانی در حال آموزش برای اعزام به 30 کشور میباشند که فرصت بسیار مطلوبی است تا از ظرفیت این رایزنان با حضور در استان نهایت استفاده ممکن صورت گرفته و پتانسیلهای استان را به آنها معرفی و به عنوان نماینده استان در کشورهای مختلف حضور داشته و فرصت توسعه تجارت برای استان زنجان فراهم شود.
یگانه فرد با بیان اینکه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در کشور از سال ۱۳۸۹ شکل گرفته است و دبیرخانه آن در اتاق مستقر میباشد.
وی با بیان اینکه مصوبات و گزارشات جلسات شورا برای اتاق ایران و وزارت کشور ارسال میشود، خاطرنشان کرد: جلسات شورای گفتگو در استان زنجان از سال ۱۳۹۲ آغاز شده، در شش ماهه اول سال با توجه به تغییرات رخ داده ۵ جلسه اصلی و از ابتدای سال تاکنون ۱۲ جلسه کارشناسی در استان برگزار شده است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه شورا تاکنون 20 مصوبه ملی داشته و در مجموع مصوبات آن ۸۳ درصد تاکنون محقق شده است، ادامه داد: در ارزیابی امسال رتبه استان به 13 رسیده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۰ پله صعود داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه پایش محیط کسب و کار نیز از سوی اتاق ها انجام میشود، اظهار کرد: در این بخش استان زنجان رتبه ۵ را در اختیار دارد که جا دارد از مدیران مربوطه و بخش خصوصی تقدیر شود.
یگانه فرد با اشاره به اینکه عمده مشکلات بیان شده از سوی فعالان اقتصادی در گزارشات مربوط به پایش محیط کسب و کار مربوط به غیر قابل پیشبینی بودن تغییرات، بیثباتی سیاستها، تغییرات قوانین و مقررات و دشواری تامین مالی بوده که در استان زنجان نیز عمده مشکلات مطروحه مربوط به غیرقابل پیشبینی بودن محیط کسب و کار و تغییرات قیمت های مواد اولیه، تغییرات سیاستها، وجود انحصار انتظار امتیاز و یا هر نوع رانت بوده که امید است در 6 ماهه دوم وضعیت استان زنجان بهبود پیدا کند.
در ادامه این جلسه گزارشی از سوی اتاق بازرگانی زنجان در رابطه با وضعیت فرایندهای جذب سرمایهگذاری و قوانین و موانع مختلف کسب و کار ارائه شد که در آن اشاره و پیشنهاداتی در راستای حل مشکلات موجود و برداشتن موانع کسب و کار از پیش پای سرمایه گذران مطرح شد.
سهند علی فلاحی نایب رئیس اتاق بازرگانی زنجان نیز با بیان اینکه مشکلات در بخش سرمایه گذاری بسیار بوده و سرمایه گذار با مشکلات بسیاری در مسیر خود روبرو شده است، اظهار کرد: عدم هماهنگی بین دستگاهی در مسیر سرمایه گذاری یکی از مشکلاتی است که سرمایه گذار را سردرگم کرده است.
وی با بیان اینکه در عملیاتی کردن برنامه ها به خوبی شعارها و صحبت ها عمل نشده و در برخی موارد عملکرد یک دستگاه سرمایه گذار را از استان خارج کرد، ابراز کرد: شرایط کنونی شرایط ویژه است و انتظار این است تا در مسیر دچار مشکل نشده و بتوان با سهولت کار کرد.
صمد یوسفی اصل عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه سرمایه گذار و فعال اقتصادی که در شرایط کنونی و با این مشکلات در استان و کشور حضور دارد عاشق کشور و پیشرفت آن می باشد، اظهار کرد: مشکلات عدیده کار را برای سرمایه گذار در این حوزه سخت کرده و این روند موجب دلسردی سرمایه گذار شده و این مشکلات بر سر راه و موانع کسب و کار موجود است.
وی با بیان اینکه اصلی ترین مشکل در اجرا بوده و در این مسیر مشکلات عدیده موجب سردرگمی سرمایه گذار می شود، گفت: اعتماد به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و انتخاب مدیرانی جسور می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
در بخش پایانی محسن افشارچی استاندار زنجان نیز با بیان اینکه باید در یک سری اقدمات استانی خود را تقویت و با انرژی بیشتری وارد شد، اظهار کرد: در جذب سرمایه گذار باید عملکردمان و جلسات مناسب باشد تا بتوان با سرعت بیشتر اقدامات را پیش برد.
وی با اشاره به اینکه بستر سرمایه گذاری با پنجره واحد سرمایه گذاری فراهم شده و موضوعی که در این بین مهم است پیگیری مشکلات سرمایه گذار در این مسیر است، تصریح کرد: در استان زنجان در زمینه پنجره واحد اقداماتی صورت گرفته و نکته حائز اهمیت پیگیری امور و اقدامات از دستگاه ها به صورت مستمر و سریع می باشد چرا که کشور در شرایط کنونی نیاز به سرمایه گذاری دارد.
استاندار زنجان با بیان اینکه وجود نرم افزار ها در شرایطی که سیستم اداری درگیر بروکراسی می باشد بسیار مهم و در راستای شفافیت می باشد، خاطرنشان کرد: در سال آینده باید به دنبال جذب سرمایه گذار بوده و شرایط را هرچه بیشتر فراهم کنیم تا سرمایه گذار با فراغ بال کار خود را انجام دهد.
افشارچی استاندار زنجان با بیان اینکه با سرمایه گذاران استان دیدار و موضوعات و مسائل و مشکلات آنها را بررسی خواهیم کرد، ابراز کرد: تیم منسجم هم هدف برای مسیر در استان می خواهیم و در این راه عذر در کوتاهی وظایف در راه اندازی مجموعه های سرمایه گذاری پذیرفته نیست.
وی با بیان اینکه با همه توان در خدمت سرمایه گذاران در استان خواهیم بود، تصریح کرد: از سرمایه گذاران نیز انتظار این است در توسعه اجتماعی استان سهیم و کمک حال شرکتهای دانش بنیان، ورزش استان و دیگر بخشها از این مسیر هستیم.//ک
انتهای خبر/