logo
امروز : چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۰
[ شناسه خبر : ۲۲۸۳۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:

زارع‌پور، برنامه‌های خوبی برای امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوصی کاربران دارد

زارع‌پور،-برنامه‌های-خوبی-برای-امنیت-فضای-مجازی-و-حفظ-حریم-خصوصی-کاربران-دارد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات علاوه بر زیرساخت‌های مخابراتی که تکلیف اصلی این وزارت است در امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوصی هم برنامه‌های خوبی ارائه داده‌ند، گفت: آقای زارع‌پور قول دادند که اجرای مصوبات شورای عالی فناوری اطلاعات را به طور جدی پیگیری خواهند کرد.

به گزارش موج رسا; مصطفی طاهری عصر امروز در جلسه بررسی وزرای پیشنهادی دولت به عنوان نماینده موافق عیسی زراع‌پور (گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) اظهار داشت: با توجه به تحلیل صادقانه از بررسی‌هایی که از ایشان داشتیم، یک سری مزیت‌های فردی و یک سری مزیت‌های کارهای جمعی و گروهی را در ایشان مشاهده کردیم.

وی با بیان اینکه برنامه، کارنامه و صحبت‌های مفصل با ایشان معیار این ارزیابی است، خاطرنشان کرد: در مزیت‌های فردی، تحصیلات ایشان در تمام مقاطع تحصیلی، مرتبط با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و بعد از آن هم عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت شده‌اند که در این رشته در کشورمان اساتید و دانشجویان خیلی خوبی داریم و بنابراین ارتباط‌شان با نخبگان همچنان در این حوزه ادامه دارد با وتجه به مقالات متعددی که داشته‌اند.

طاهری با اشاره به سوابق اجرایی زارع‌پور، افزود: در سوابق اجرایی، کارهای متعددی که به عنوان کارنامه ارائه داده‌اند در 3 دسته مشاهده شد که بخشی از کارها از جنس سیاستگذاری بوده مانند عضو کمیسیون راهبردی شورای عالی فناوری اطلاعات و ارتباطات بودند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از کارهای اجرایی‌شان مربوط به محتوا است که دغدغه نمایندگان است از جمله مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه دیجیتال وزارت ارشاد، گفت: بخشی دیگری هم مثل مسئولیت اخیرشان که رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بودند.

وی با بیان اینکه در ارزیابی‌ها 2 نکته کمّی و کیفی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: از نظر ارزیابی کمّی، کسب عناوین برتر و مدیر نمونه و از نظر کیفی نیز رضایت عمومی هم در داخل قوه قضائیه و هم مردم از عملکرد ایشان که مراجعات را به‌ویژه در ایام شیوع ویروس کرونا کاهش داده بودند.

طاهری در خصوص برنامه زارع‌پور که در 8 محور ارائه شده است، خاطرنشان کرد: چند مورد از این برنامه‌ها هم مهم بودند و هم نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند.

وی با بیان اینمه برنامه اول، ایران هوشمند و حکمرانی داده است، ابراز کرد: این بخش از کار، خیلی مفصل بوده و واقعاً بر عهده فقط وزارت ارتباطات نیست و به همین خاطر در برنامه‌های‌شان آورده‌اند که اختیارات ویژه‌ای را طبق اصل 127 قانون اساسی از رئیس‌جمهوری می‌خواهند تا بتوانند حمکرانی داده و دیجیتال را در تمام بخش‌های دولت، جاری کنند.

طاهری با بیان اینکه ایران در دولت الکترونیک در بین 190 کشور دنیا رتبه 118 است و عقب‌ماندگی جدی داریم، افزود: این بخش فقط مربوط به وزارت ارتباطات نیست و یک کار جمعی است و 32 سامانه پایه‌ای که داریم، قرار است این‌ها تبادل داده کنند که در بخش‌هایی دارای ایراداتی هستند و خود سامانه‌ها هنوز قابل استفاده نبوده و نیاز به کار تخصصی و مشورت و کمک دارد.

وی با بیان اینکه بعد از تکمیل شدن این‌ها برای حکمرانی داده، نیاز است که تبادل داده‌ها به خوبی انجام شود، ادامه داد: با اختیاری که ایشان از رئیس‌جمهوری گرفته‌اند و فهمی که از این قضیه داشتند و همچنین طرحی که مجلس در خصوص تبادل داده‌ها و مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی داشته، امید این می‌رود که حکمرانی دیجیتال و داده‌ها در کشور طی چند سال بعد رشد چشمگیری داشته باشد.

طاهری تصریح کرد: قطعاً اگر این قسمت از کار انجام شود، شفافیت اقتصادی جامعه از جمله جلوگیری از قاچاق، فرار مالیاتی، شفافیت و مبارزه هوشمند با فساد، توزیع یارانه‌ها و عدالت به صورت هوشمندانه و درست خواهد بود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه دوم، توسعه زیرساخت مخابراتی و ارتباطی کشور بر مبنای محصولات بومی و داخلی است، گفت: ما در سال قبل بیش از 2.5 میلیارد تومان فقط گوشی هوشمند وارد کرده‌ایم و تقریباً به همین میزان هم تبلت و علاوه بر آن نیز اکثر مودم و سایر بخش‌های مخابراتی هم وارداتی بودند.

وی اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌های مخابراتی در واقع یکی از الزامات کلیدی رشد متوازن اقتصاد دیجیتال در کشور به شمار می‌آید که متاسفانه در سال‌های گذشته توجه چندانی از سوی وزارت ارتباطات به این موضوع نشده و صنعت تجهیزات مخابراتی کشور، مقداری ضعیف شده و نیاز به حمایت ویژه دارد که ایشان قول دادند که این را ببینند و کار را پیش ببرند.

طاهری با بیان اینکه برنامه سوم، شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساخت است، خاطرنشان کرد: اتفاقی که در مورد شبکه ملی اطلاعات افتاده، رشد نامتوازان بوده به طوری که در بعضی از قسمت‌ها رشد بیش از 70 درصدی و در بعضی قسمت‌ها نیز کمتر از 35 درصد بوده است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: تکالیفی که از طرف شورای عالی فناوری اطلاعات و ارتباطات در طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات بر عهده این وزارت گذاشته شده 40 تکلیف از مجموع 53 تکلیف، مربوط به وزارت ارتباطات است یعنی بخش عمده‌ای از تکالیف مربوط به این وزارت است و به نظر من 13 تکلیف بقیه هم نیاز به همکاری وزارت ارتباطات دارد که تکمیل شود.

وی گفت: قولی که آقای زارع‌پور دادند و در برنامه‌شان هم آمده این است که اجرای مصوبات شورای عالی فناوری اطلاعات را به طور جدی پیگیری خواهند کرد.

طاهری با بیان اینکه برنامه چهارم، علاوه بر زیرساخت که تکلیف اصلی حوزه وزارت است در امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوصی هم برنامه‌های خوبی را ارائه دادند، اظهار کرد: در کمیسیون، راجع به این بحث شد و جزء تکالیفی است که در واقع بر عهده گرفته‌اند و در بحث اقتصاد دیجیتال ایشان قول افزایش و رشد 250 درصدی را داده‌اند که در این حوزه بتوانند کار را پیش ببرند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص محتوا، دغدغه‌هایی که خانواده‌ها دارند و حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی هم در برنامه‌های ایشان بود و قول‌هایی دادند که با توجه به جمع این موارد و کارهای تخصصی که در کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس انجام داده‌ایم از همه عزیزان خواهش می‌کنم که ایشان را با یک رای قاطع برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بفرستیم.// آ

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر