عرفه، روزی برای طلب عفو و بخشش گناهان از خداوند متعال است

حجتالاسلام محمدرضا علیاکبری در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: عرفات در منابع شیعی و فقهی به عنوان عیدالله الاکبر یا عید اعظم نامگذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) در مورد عرفات میفرمایند: «عرفات، خارج از مرز حرم است و خداوند میخواهد میهمانش را بیرون دروازه حرم نگه دارد تا تضرع کند و لایق ورود به حرم شود.»
حجتالاسلام علیاکبری با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) افزود: از ایشان نقل است که عرفات به این عنوان، عرفات نامگذاری شد که خداوند متعال زمانی که حضرت ابراهیم(ع) را توسط جبرئیل به عرفات آورد در مقابلش فرمود که به گناهانت اغرار و اعتراف کن لذا از این جهت به عنوان عرفه یا اعتراف به گناهان، نامگذاری شده است.
استاد حوزه علمیه گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند هیچ روزی به اندازه عرفه، بندگان را از آتش جهنم آزاد نمیکن و گناهان خاصی در بین گناهان است که فقط در روز عرفه، پاک میشوند.
وی اظهار کرد: خداوند متعال به عزت و جلالش قسم یاد کرده و فرموده که گناهکاران را به نیکوکاران امتم خواهم بخشید.
وی خاطرنشان کرد: از رسول مکرم اسلام نیز نقل شده که از ایشان سوال کردند که بزرگترین گناهان کدام گناه است؟ ایشان در پاسخ فرمودند آن است که فردی، عرفات را درک کند و گمان کند که بخشیده نشده و این بالاترین گناه است.
حجتالاسلام علیاکبری تصریح کرد: بر این اساس یعنی انسان حق ندارد گمان عدم عفو گناهانش را داشته باشد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به قرار گرفتن در روز عرفه گفت: امیدواریم در این روز که روز بزرگی است، تمام گناهان بخشیده شوند همانطور که در روایت آمده که گناهان اگر به اندازه شنهای بیابان و ستارگان آسمان هم باشد، خداوند متعال در این روز میبخشد.
حجتالاسلام علیاکبری خاطرنشان کرد: قرائت دعای شریف عرفه که از امام حسین(ع) نقل شده، غسل، توبه، استغفار و خواستن حاجتها از خداوند متعال از جمله اَعمال این روز است.// آ
انتهای خبر/