80 درصد محصولات غذایی تولیدی زنجان دارای نشانگر هستند

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه نشانگر مواد غذایی میزان چربی، نمک، اسیدهای چرب ترانس و قند را در محصول غذایی مشخص میکنند، گفت: لازم است در هنگام خرید محصولات به میزان مواد اشاره شده در آن محصول توجه داشته باشیم.
جلال حجازی امروز در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: نشانگرهای رنگی به صورت آرمی طراحی شده است که اندازهگیری قند، نمک، اسیدهای چرب ترانس و چربی ا در محصول مورد نظر مشخص می سازد.
وی تصریح کرد: برای اندازهگیری مقدار این مواد بکار رفته در محصول از علائم راهنمایی و رانندگی کمک گرفته شده که چنانچه مقادیر این مواد کم باشد رنگ سبز و اگر هریک از مواد شامل چربی، نمک، اسیدهای چرب ترانس و قند به میزان متوسط باشد به رنگ نارنجی مشخص شده و اگر نشانگر قرمز باشد باید با احتیاط بیشتری مصرف شود چرا که میزان این مواد در محصول بالا است.
*اندازهگیری قند، نمک، اسیدهای چرب ترانس و چربی
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه این طرح در سه رنگ برای عموم مردم نشان داده میشود، تصریح کرد: رنگهای سبز، نارنجی و قرمز شامل رنگهای این طرح است که رنگ سبز نشان دهنده بهترین محدوده تغذیهای برای همه مصارف است و از نظر تغذیهای برای کسی مشکل ساز نیست و همه موارد ذکر شده را به میزان مناسبی داشته و به عنوان محصول سالم توصیه میشود، رنگ نارنجی نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمیکند ولی به مصرف کننده هشدار میدهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کند و در نهایت رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است .
حجازی عنوان کرد: نشانگرهای رنگی به عنوان راهنمایی برای استفاده از محصول در اختیار مصرف کننده قرار می دهد که به طور مثال اگر فردی دیابت دارد نباید از محصولات استفاده کند نشانگر قند آن به قرمز باشد چرا که میزان قند این محصول بالا است.
*بیش از 80 درصد از محصولات تولیدی استان دارای برچسب نشانگرهای رنگی
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: واحدهای تولیدی از اول سال 95 ملزم به رعایت این نشانگرهای رنگی در محصولات غذایی شده اند که تقریبا بیش از 80 درصد از محصولات تولیدی استان نیز برچسب نشانگرهای رنگی را الصاق کرده اند.
وی گفت: نشانگر رنگی براساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی لیتر ماده غذایی طراحی شده است که اگر برخی از آیتمها نارنجی باشد باید این محصول با احتیاط مصرف شود.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه بالا بودن یک شاخص دلیل بر ممنوعیت مصرف یک فرآورده نیست، ابراز کرد: سبز بودن یک شاخص نشانه مناسب بودن مصرف نامحدود آن نیست.
وی تصریح کرد: مصرف کننده از طریق جدول نشانگرهای رنگی، میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی که از طریق مصرف فرآورده های غذایی دریافت می کند را می داند و از این طریق رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند//ک
انتهای خبر/