مبارزه با سن گندم در استان زنجان همچنان ادامه دارد/ مقابله با سن گندم در بیش از 120 هکتار از زمینهای استان زنجان انجام میشود
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه در حال حاض اقدامات پیشگیرانه از خسارت سن گندم در زنجان گفت: در حال حاضر این اقدام در استان زنجان انجام میشود.
ربابه شب خیز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار کرد: آفت سن از جمله آفات خطرناک محصول گندم به شمار می رود که همه ساله به منظور کنترل این آفت و جلوگیری از طغیان آن در مزارع اقدامات کنترلی و اطلاع رسانی لازم به بهره برداران شهرستان انجام می گیرد.
وی با تأکید بر لزوم هوشیاری کشاورزان و پایش مستمر مزارع بیان کرد: خسارت سن گندم در سه مرحله سن مادر، مرحله پوره و سن هاي بالغ نسل بهاره دیده می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه بيش ترين ريزش سن های مادر در موقع پنجه زني گندم اتفاق می افتد، عنوان کرد: تغذيه سن مادر از جوانه هاي مركزي سبب زردي و پژمردگی گندم مي شود.
وی با بیان اینکه مرحله دوم خسارت به وسيله پوره هاي سنين مختلف انجام مي شود، خاطرنشان کرد: مراحل بعدي پورگي براي تكميل رشد خود از ساقه، برگ و محصوصاً از شيره سبز خوشه هاي گندم تغذيه مي کنند.
شب خیز تاکید بر اهمیت مبارزه به موقع علیه آفت سن بویژه سن مادر افزود: هرچقدر در مبارزه با سن مادر موفق تر عمل شود به همان میزان جمعیت سن پوره کم تر شده و عملیات مبارزه با پوره کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به عملیات موفقیتآمیز مبارزه و کنترل آفت سن طی سال گذشته در این استان اشاره و عنوان کرد: سن گندم یک آفت همگانی است و لذا عملیات مبارزه با استفاده از توان کارشناسی بخش خصوصی و دولتی انجام می گیرد.
وی افزود: عملیات مبارزه با سن مادر بایستی قبل از تخم ریزی انجام گرفته و زمانی آغاز شود که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد اماکن تخلیه شده باشد در غیر این صورت مبارزه و سمپاشی علیه آفت بی فایده خواهد بود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تشخیص زمان دقیق مبارزه با آفت سن را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: با توجه به آغاز عملیات مبارزه با سن گندم در سه شهرستان ابهر، سلطانیه و خرم دره، با توجه به شرایط جوی کشاورزان باید از فرصت های محدود به وجود آمده برای مبارزه نهایت استفاده را ببرند.
//ع
انتهای خبر/