اختلاف 3600 نفری در تعداد بیمه شدگان اجباری زنجان/ چه کسی راست می گوید؟
تعداد بیمهشدگان اجباری که توسط مدیرکل اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان ومدیرکل تامین اجتماعی در طی نشستهای اخیر بیان شد با یکدیگر هم خوانی نداشته و اختلاف 3 هزار و 600 نفری را دارد و باید دید چه کسی راست می گوید
به گزارش موج رسا; تعداد افزایش بیمه شدگان اجباری یکی از شاخص هایی است که می توان از آن برای بررسی وضعیت اشتغال بهره برد آماری که از سوی اداره تامین اجتماعی استان در طی نشست خبری با اصحاب رسانه بیان شد و علیاری مدیرکل تامین اجتماعی استان اذعان داشت که 4 هزار و 800 نفر در طی سال گذشته به بیمه شدگان اجباری اضافه شده است.
اما در نشست دیروز مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان با اصحاب رسانه آمارهایی از وضعیت نیروی کار و اشتغال استان ارائه شده که این آمار هر چند نوید بخش و امید آفرین بودند اما آنچه گفته شد با آمار ارائه شده از سوی اداره کل تامین اجتماعی هم خوانی نداشت.
یوسفی مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان که پیش از این مسئولیت معاونت توسعه و اشتغال این سازمان را برعهده داشت میزان افزایش بیمه شدگان اجباری استان در سال گذشته را 8هزار و 400 نفر اعلام کرد و اضافه کرد: سال گذشته ۸ هزار و ۴۰۰ نفر به تعداد جمعیت بیمهشدگان اجباری اضافه شده که این امر نشان از اشتغالزایی خوب در استان دارد.
بیان این آمار امید آفرین اگرچه از طرف مسئول اشتغال استان نشان از رونق تولید و اشتغال دارد اما چه خوب است که تفاوت معنا داری نداشته باشد و مخاطب بیکاری همچون من توان هضم آن را داشته باشد اما حداقل با یک مرور و جستجو در بیان گفته ها کمتر به آن پی برده شود هر چند با امارها نمی توان واقعیتهای بیکاری جامعه را تخمین زد.
اما بیان این آمار از سوی مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و مدیر کل تامین اجتماعی این سوال را ایجاد می کند که کدامیک از دو مسئول راست می گویند و آیا باقی آمارها نیز همین اختلافات را دارد.
یوسفی تعداد بیکاران در استان را همانند سالهای گذشته 35 هزار نفر عنوان کرد اما این آمار نیز نشان از رشد فرصتهای شغلی ندارد چرا که چند سالی است تعداد بیکاران ما کاهش محسوس نداشته است و در کنار آن ورود بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی را داریم.
به گفته مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در طی سال گذشته بالغ بر 12 جلسه کارگروه تخصصی اشتغال برگزار شده است اما باید دید تا چه میزان برگزاری این جلسات کارایی داشته و گره از کار 35 هزار نفر بیکار استان باز کرده است.
عمده تمرکز کارگروههای اشتغال استان در طی سال گذشته شناسایی مشاغل خدماتی بوده است این درحالی است که گاهی باید به توازن مشاغل در استان نیز نگاهی شود چرا که استان زنجان مانند استانهایی همچون اصفهان و شیراز نبوده که بتوان از فرصتهای بی شمار مشاغل خدماتی بهره برد و ظرفیت های مشاغل خدماتی نیز متناسب با جمعیت استان باید برآورد شود.
همین امر سبب شده است که با وجود شناسایی 120 عنوان شغل خدماتی همچنان سهم شاغلان در بخش خدمات پایین باشد چرا که بارها موضوع شناسایی120 عنوان رشته شغلی خدماتی توسط اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بیان شده است اما این در حالی بوده است که در عمل تنها فهرستی از مشاغل خدماتی در سایت سازمانها درج شده و تمام!!!!
هرچند باید به این نکته نیز توجه داشت که آمار 35 هزار نفری بیکاران شامل افرادی که یک ساعت در هفته کار می کنند ، نمیشود.
گاهی لازم است واقعیتهای بیکاری از زبان خود مردم شنیده شود چرا که بسیاری از خانواده ها درگیر بیکاری و معضلات آن هستند و باید در عمل دید که برنامه جدید اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی با عنوان طرح تکاپو می تواند 17 درصد از آمار بیکاری استان بکاهد یا نه؟
انتهای خبر/