logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۳۳
[ شناسه خبر : ۱۲۷۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان:

40 واحد صنعتی دام و طیور در سال 95 در استان زنجان ایجاد شد/ 3900‌تن به مجموع تولیدات سالانه بخش دام و طیور در استان اضافه شد

40-واحد-صنعتی-دام-و-طیور-در-سال-95-در-استان-زنجان-ایجاد-شد-3900‌تن-به-مجموع-تولیدات-سالانه-بخش-دام-و-طیور-در-استان-اضافه-شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به افزایش تولید سالانه بخش دام و طیور در سطح استان زنجان گفت: 3 هزار و 900 تن به مجموع تولیدات سالانه بخش دام و طیور در استان اضافه شد.

رحمان رستمخانی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به بهره‌برداری از 40 طرح صنعتی و کوچک روستایی پرورش دام و طیور طی سال گذشته در استان زنجان اظهار کرد: سال گذشته در مجموع تعداد 40 طرح صنعتی و کوچک روستایی پرورش دام و طیور در زیر بخش امور دام و طیور استان زنجان به بهره برداری رسید.

وی تصریح کرد: طرح‌های به بهره برداری رسیده طی سال گذشته در استان زنجان 13 واحد پرورش مرغ گوشتی، 8 واحد پرورش گاو شیری، 9 واحد پرواربندی گوساله، 8 واحد پرورش گوسفند داشتی، یک واحد پرورش بوقلمون مادر گوشتی و یک واحد پرورش مرغ تخمگذار را شامل می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: با به بهره برداری رسیدن واحدهای فوق سالانه میزان 3 هزار و 900 تن به مجموع تولیدات زیر بخش امور دام و طیور استان زنجان افزوده شده و برای 165 نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد شده است.

رستمخانی مجموع سرمایه گذاری انجام گرفته برای راه اندازی واحدهای فوق را 240 میلیارد ریال عنوان کرد.

نقش مدیریت جهادی در به ثمر رسیدن طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان

وی خاطر نشان کرد: از شاخصه‌های مسئولیت در نظام اسلامی داشتن روحیه مدیریت جهادی است که در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب نه به عنوان یک شعار بلکه به عنوان هویت اصلی مدیریت نظام مطرح شده است.

رستمخانی بیان کرد: مدیریت جهادی بر خلاف شیوه‌های مدیریتی دیگر، فرهنگی خاص و سبکی از زندگی است که دین محوری، ولایت مداری، ایثار، مردم گرایی، خودباوری و تکلیف مداری از جمله ثمرات عینی آن در جامعه محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری از جمله طرح‌های اجرایی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به شمار می‌رود که منطبق بر اصول مدیریت جهادی پی‌ریزی شده و در سعی شده است این طرح مباحث اقتصاد مقاومتی را نیز پوشش دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان هدف اصلی از اجرای طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری را افزایش بهره وری و اقتصادی کردن تولید در بخش پرورش گوسفند داشتی عنوان و خاطرنشان کرد: از اهداف فرعی آن نیز می‌توان به تغییر الگوی پرورش از سیستم مرتعی به سیستم‌های نیمه بسته و بسته اشاره کرد.

وی افزود: این طرح از سال 85 با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان و دانشگاه زنجان با وارد کردن سلول های جنسی گوسفند نژاد برولامرینو از کشور نیوزیلند آغاز شد و بعد از اتمام عملیات اصلاح نژادی در مدت 6 سال در محیطی کاملا بسته در مزرعه دانشگاه، نخستین ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی در سال 91 در استان تشکیل و مراحل انتقال دام اصلاح شده به گله های مردمی نیز از سال 92 آغاز شد به طوری که در حال حاضر در 20 روستایی استان 42 گله پرورش گوسفند افشاری تحت پوشش این برنامه اصلاح نژادی قرار دارند.

وی به وجه تمایز روش اعمالی در اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان اشاره و خاطرنشان کرد: تمامی مراحل اجرای این طرح توسط بخش خصوصی انجام شده و متخصصان ژنتیک مولکولی نیز در برنامه های اصلاح نژادی در استان به‌کارگیری شده اند.

رستمخانی با اشاره به انتخاب گوسفند مناسب برای اصلاح نژاد از نظر تیپ، توان تولیدی، نوع ژن‌های موثر در چند قلوزایی و غیره در طرح فوق بیان داشت: در این طرح عملیات آمیخته گری به مدت 6 سال در یک محیط کاملا بسته انجام گرفته است.

وی همچنین با اشاره به حفظ خلوص خونی بالای 95 درصد گوسفند افشاری در عملیات آمیخته گری و رصد ژن های موثر در افزایش چند قلوزایی، سرعت رشد و کاهش حجم دنبه و... در آزمایشگاه های ژنومیک دانشگاه زنجان عنوان کرد: تجاری سازی یافته های تحقیقاتی توسط تیم تحقیق با تشکیل شرکت دانش بنیان، همراه کردن چند دستگاه دولتی برای اجرای پروژه، ایجاد پلان توسعه ای دام اصلاح شده در سطح استان (هرم اصلاح نژاد به روش هسته باز) و اجرای بیش از 45 طرح تحقیقاتی (پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری) در دانشگاه زنجان با همکاری سازمان برای تکمیل پروژه اصلاح نژادی از دیگر وجوه تمایز روش اعمالی در اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان به شمار می رود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجاندر پایان توان تولید 3 تا 4 بره در هر زایش، بهبود 30 درصدی سرعت رشد، بهبود 100درصدی ضریب تبدیل غذایی، بهبود کمیت و کیفیت پشم و کاهش قابل توجه حجم دنبه را از جمله ویژه گی های گوسفند اصلاح شده در استان زنجان برشمرد.

وی در پایان بیان کرد: طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری استان زنجان هم اکنون با استقبال بسیار مناسبی از سوی پرورش دهندگان گوسفند افشاری 15 استان کشور مواجه شده است.

//ع

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر