logo
امروز : جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۱۲
[ شناسه خبر : ۱۰۶۷۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]

17 سرلشکر جمهوری اسلامی ایران را بشناسید

17-سرلشکر-جمهوری-اسلامی-ایران-را-بشناسید
شب گذشته طی حکمی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا، سردار «حسین سلامی» ضمن ارتقا از درجه سرتیپی به سرلشکری، به عنوان فرمانده کل سپاه منصوب شد.

به گزارش موج رسا; به همین منظور در این گزارش به بررسی فرماندهانی در ارتش و سپاه می‌پردازیم که در تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی ایران، موفق شدند به درجه سرلشکری ارتقا پیدا کنند.

 
حسین سلامی
سردار «حسین سلامی» در تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۸ طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا، ضمن ارتقا از درجه سرتیپی به سرلشکری، به عنوان هشتمین فرمانده کل سپاه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز انتخاب شد.
 
سردار سلامی پس از جنگ دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد را گذراند. وی همچنین فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی از دانشگاه آزاد اسلامی است. سردار سلامی همزمان با تدریس در دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه، از دانشگاه علم و صنعت نیز فارغ‌التحصیل شد.
 
«مسئولیت عملیات قرارگاه دریایی نوح در زمان دفاع مقدس»، «فرماندهی دانشکده دافوس سپاه از سال ۷۱ تا ۷۶»، «فرماندهی نیروی هوایی سپاه از سال ۸۴ تا ۸۸»، «عضویت هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی» و «جانشینی فرماندهی سپاه از سال ۸۸ تا ۹۸»، از جمله مسئولیت‌های سردار سلامی تا پیش از فرماندهی کل سپاه محسوب می‌شوند.
 
سید حسن فیروزآبادی
سرلشکر بسیجی سید حسن فیروزآبادی همواره با آن لباس خاکی و چفیه بر دوش شناخته می‌شود. او به عنوان رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان مسئولیت مهمی را بر عهده داشته و از جمله مدیران ارشد و محبوب در نیرو‌های مسلح است.
 
وی از سال ۶۸ تا ۹۵ عهده دار این مسئولیت بسیار مهم و تاثیرگذار بود.
 
غلامعلی رشید
سرلشکر غلامعلی رشید از فرماندهان ارشد سپاه در دوران دفاع مقدس به شمار می‌رود که تحلیل‌های جامع و عمیق وی در طی سال‌های اخیر در موضوعات مختلف همچون جنگ تحمیلی، نبرد‌های حزب الله لبنان، جنگ‌های منطقه و چشم انداز آینده همواره مورد توجه کارشناسان بوده است.
 
وی مسئولیت‌هایی چون فرماندهی قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس و مسئول عملیات قرارگاه مرکزی سپاه را پیش از حضور در ستادکل نیرو‌های مسلح تجربه کرده است.
 
سرلشکر رشید پیش از انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص)، جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیرو‌های مسلح بود.
 
محمدعلی جعفری
سرلشکر محمد علی جعفری معروف به «عزیز جعفری» پس از انتصاب به عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران، به درجه سرلشکری نائل شد. وی در دوران دفاع مقدس از فرماندهان مهم سپاه و عنصری مبتکر در عملیات‌های نامتقارن بود که پس از دفاع مقدس، چند سال فرمانده نیروی زمینی سپاه، سپس رییس مرکز راهبردی سپاه و پس از آن فرمانده کل سپاه شد.
 
سرلشکر جعفری در دوران حضور در مسئولیت اخیر نیز تحول اساسی در سپاه پاسداران به وجود آورد و ضمن تشکیل سپاه‌های استانی، نیروی هوایی و دریایی را نیز ارتقاء داد. سرلشکر جعفری در تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۸، طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیه‌الله (عج) منصوب شد.
 
عطاالله صالحی
سرلشکر «عطاءالله صالحی» از جمله فرماندهان دلاور ارتش در دوران جنگ تحمیلی است که در سال ۸۴ به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا سال ۱۳۹۶ این مسئولیت را بر عهده داشت. وی در حال حاضر مسئولیت جانشینی ستاد کل نیروهای مسلح را بر عهده دارد.
 
تشکیل نیروی مستقل پدافندی با مسئولیت ارتش و نیز ساخت تجهیزات مدرن دفاعی همچون جنگنده صاعقه، ناوشکن جماران، انواع زیردریایی و تانک از جمله نقاط درخشان مسئولیت سرلشکر صالحی است. تدوین طرح‌های راهبردی، چون حضور شناور‌های ایرانی در خلیج عدن و دریای مدیترانه از جمله مصادیق نگاه راهبردی این فرمانده ارشد نیرو‌های مسلح است.
 
علی شمخانی
دریابان علی شمخانی از جمله فرماندهانی بوده که هم مسئولیت نیروی دریایی ارتش و هم سپاه را بر عهده داشته است. تنها سرلشکر نیروی دریایی کشورمان اکنون دبیر شورایعالی امنیت ملی است. 
 
وی به علت حضور موثر و آینده نگر در ۸ سال دوران وزارت دفاع، نقش مهمی در ارتقاء توان بازدارندگی نیرو‌های مسلح داشته است.
 
سید یحیی صفوی
سرلشکر سید یحیی صفوی معروف به «رحیم صفوی» نیزاز فرماندهان ارشد سپاه در دوران جنگ تحمیلی است که مسئولیت‌های مهمی چون فرماندهی نیروی زمینی و اطلاعات و عملیات کل سپاه را در آن زمان عهده دار بوده است.
 
وی پس از دوران هشت سال دفاع مقدس، جانشین سردار محسن رضایی فرمانده کل سپاه شد و در سال ۱۳۷۶ به جای ویبه فرماندهی کل سپاه منصوب گردید و تا سال ۱۳۸۵ این مسئولیت را بر عهده داشت.
 
در دوران فرماندهی سرلشکر صفوی، سپاه پاسداران به یک نیروی مهم دفاعی در منطقه تبدیل شد و در ابعاد مختلف اطلاعاتی و عملیاتی نیز رشد چشمگیری داشت. به همین دلیل فرمانده معظم کل قوا، وی را به سمت دستیار خود در نیرو‌های مسلح منصوب کردند.
 
مصطفی ایزدی
سرلشکر مصطفی ایزدی سال‌ها فرمانده نیروی زمینی سپاه بوده و جزو فرماندهان تاثیرگذار در دفاع مقدس محسوب می‌شود. وی پس از حضور در ستادکل نیرو‌های مسلح، مسئولیت مهمی را بر عهده داشته و در سال‌های اخیر به درجه سرلشکری نائل شده است.
 
سرلشکر ایزدی در حال حاضر «فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص)» است.
 
محمد باقری
سرلشکر محمد باقری که در سال ۱۳۸۷ از درجه سرتیپی به درجه سرلشکری نائل شد، یکی از فرماندهان عالی‌رتبه دفاع مقدس و برادر شهید گرانقدر حسن باقری (غلامحسین افشردی) است.
 
وی در تاریخ ۸ تیر سال ۹۵ طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح منصوب شد.
 
ریاست اداره اطلاعات ستاد کل، معاونت اطلاعات و عملیات ستاد کل، ریاست اداره ارکان و امور مشترک نیرو‌های مسلح و معاونت هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) از جمله مسئولیت‌های سرلشکر باقری طی سالیان گذشته بوده است.
 
علی شهبازی
سرلشکر علی شهبازی در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشت. او در دوران حضور در فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز عامل تحولات مهمی بوده است.
 
سرلشکر شهبازی علاوه بر فرماندهی کل ارتش در حدفاصل سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹، سمت‌هایی نظیر فرماندهی یگان‌های ارتباطی، معاونت طرح و عملیات، معاونت هماهنگ‌کننده ستاد مشترک ارتش و رئیس ستاد مشترک ارتش را نیز عهده‌دار بوده است.
 
محمد سلیمی
سرلشکر محمد سلیمی پس از سرلشکر شهبازی یعنی از سال ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۴ به فرماندهی کل ارتش منصوب شد. پس از پایان مسئولیت فرماندهی کل ارتش، سرلشکر سلیمی در سمت مشاور فرمانه کل قوا ایفای نقش می‌کرد.
 
ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران فرماندهی سرلشکر سلیمی، شاهد نوآوری‌ها و ارتقاء شاخص‌ها بوده است. وی در تاریخ ۱۰ بهمن سال ۱۳۹۴ در سن ۷۸ سالگی درگذشت.
 
محسن رضایی
سرلشکر محسن رضایی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۶ فرمانده کل سپاه بوده و نقش مهمی در هدایت نیرو‌های مسلح کشورمان در دفاع مقدس بر عهده داشت.
 
وی ترجیح داد در سال ۷۶ وارد فعالیت‌های غیرنظامی شود و به همین خاطر به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. سرلشکر رضایی امروز نیز عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی محسوب می‌شود.
 
حسین حسنی سعدی
سرلشکر حسین حسنی سعدی یکی از فرماندهان اصلی نیروی زمینی ارتش در هشت سال دفاع مقدس بود. او پس از دفاع مقدس از سال 1365 تا سال 1370 طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد.
 
سابقه درخشان سرلشکر حسنی سعدی در دفاع مقدس قابل توجه است. او از جمله مدیران موثر در پیشرفت نیرو‌های مسلح است که در جایگاه حساس خود، عهده دار اجرای طرح‌های مهمی بوده است.
 
قاسم سلیمانی
سرلشکر قاسم سلیمانی از باسابقه‌ترین فرماندهان سپاه پاسداران است که پیش از فرماندهی نیروی قدس سپاه، فرمانده لشکر ۴۱ ثار الله کرمان بوده است. 
 
سرلشکر سلیمانی که علاوه بر درجه سرلشکری، دارای نشان‌های فتح و ذوالفقار از سوی فرمانده معظم کل قواست، توانست با هدایت صحیح نیروهای جبهه مقاومت، نقش بسیار تاثیرگذاری در شکست گروهک‌های تروریستی تکفیری در سطح منطقه غرب آسیا داشته باشد. 
 
سید عبدالرحیم موسوی
سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» در تاریخ ۳۰ مرداد سال ۹۶ طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا، ضمن ارتقا از درجه سرتیپی به سرلشکری، فرمانده کل ارتش شد.
 
فرماندهی تیپ دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع)، فرماندهی دانشگاه افسری، فرماندهی قرارگاه شمال شرق آجا، معاونت آموزش نیروی زمینی ارتش، معاونت طرح و برنامه نزاجا، جانشینی اداره عملیات، ریاست ستاد مشترک ارتش، جانشینی فرماندهی کل ارتش و جانشینی ستاد کل نیرو‌های مسلح، از جمله مسئولیت‌های سرلشکر موسوی پیش از انتصاب به عنوان فرماندهی کل ارتش بود.
 
علی صیاد شیرازی 
سرلشکر شهید «علی صیاد شیرازی» از فرماندهان با تجربه غائله‌های ابتدای انقلاب و دوران دفاع مقدس بود. در ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید خجسته غدیر با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا به درجه سرلشکری نایل آمد. 
 
شهید صیاد پنج روز بعد، یعنی در روز ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ در حوالی خانه‌اش توسط عوامل گروه تروریستی منافقین که از زمان عملیات مرصاد، کینه شهید صیاد را به دل سیاه خود داشتند ترور شد و به شهادت رسید و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا در پیام تسلیتی که همان روز برای شهادت شهید صیاد شیرازی صادر کردند، برای وی از عنوان «سپهبد» استفاده کردند.
 
محمد ولی قرنی
امیر سپهبد «محمدولی قرنی» نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش پس از انقلاب اسلامی بود که در تاریخ ۳ اردیبهشت سال ۵۸ به شهادت رسید.
 
این شهید بزرگوار در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به درجه سرلشکری رسیده بود، هرچند که به تمام مزایای این درجه در زمان حکومت طاغوت پشت پا زده بود.
منبع: میزان

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر